Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

17.01.2023 | Ondřej Mrázek

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde utkal v rámci 1. koše sk. D s Vítkovicemi a Ostravským FBC.

Utkání s Vítkovicemi Šumperk nezačal moc dobře, a hned v úvodní části inkasoval. Rytíři z Vítku byli aktivnější a důraznější v soubojích, díky čemuž se hráčům Šumperka nedařilo dlouho prosadit do zakončení. Ve druhé části se hra Asperu zlepšila, ale bohužel se stále nedařilo najít recept na soupeřova brankáře. Naopak Vítkovice byly nemilosrdné v zakončování brejků, a když proměnili další 2 takové situace, nevypadalo to s Asperem za stavu 0:3 dobře. Ke konci druhého dějství však vykřesal naději pro Šumperk Jan Jarmar, když ze středu umístil odražený míček tahem přesně k tyči, a snížil na 1:3.

V poslední třetině hráči Asperu začali ještě daleko více přebírat iniciativu v držení míčku, několikrát se jim podařilo Vítkovice zamknout na jejich polovině, z čehož nakonec první formace dobrou kombinační hrou vytěžila další branku z hole Jarmara. Nedlouho po něm se podařilo prosadit také druhé lajně, když vyrovnávací branku vstřelil díky dobrému důrazu před brankou Klučka, čímž zaznamenal svou premiérovou trefu v 1. lize. Když pak Šumperk po faulu hráče Vítkovic dostal výhodu početní převahy, vypadaly šance na vítězství ještě lépe. Bohužel nekoncentrovanost při přesilové hře měla za následek brejk soupeře a další gól v naší síti. Za stavu 3:4 však Šumperk nesložil zbraně a hrál dál trpělivě svou hru. Ze svého tlaku si první formace opět dokázala vytvořit slušné šance, a přibližně 5 minut před koncem vyrovnal střelou zápěstím Šíma, když šikovně využil clonícího hráče před brankářem. V posledních minutách už se nepodařilo ani jednomu z týmů prosadit, a tak se šlo do nájezdů. V těch byl nakonec úspěšnější Asper, když rozhodující nájezd proměnil ve třetí sérii Jarmar.

Druhý zápas proti Ostravě se nesl v úplně jiném duchu. Šumperk měl od začátku více ze hry, oběma formacím se dařilo dobře přecházet na polovinu soupeře, a po 4 minutách hry vedl Asper 2:0 díky brankám Holého a Šímy. Soupeř sice dokázal odpovědět snížením na 2:1, ale z následné přesilovky se opět prosadili šumperští, takže se šlo do první přestávky za stavu 3:1. Na začátku druhé části sice Ostrava opět snížila po zaváhání v obraně Asperu, nicméně, potom si vzali slovo hráči v bílých dresech, když v rozmezí 6 minut nasázeli soupeři 3 branky, a díky trefám Vaníčka, Jarmara a Holého šli do vedení 6:2. To se bohužel nepodařilo dlouho udržet, když ještě před druhou přestávkou Ostrava znovu skórovala - 6:3. 

Na začátku poslední třetiny se poměrně rychle Ostrava prosadila znovu a už to bylo pouze 6:4. Díky další trefě Šímy se však Šumperku opět podařilo odskočit na rozdíl 3 branek. Tento náskok se dařilo bránit až do závěrečné power play Ostravy. V ní udělal Šumperk hned několik laciných chyb, a také díky přehnané pasivitě se podařilo Ostravě vstřelit 3 branky a z rozhodnutého zápasu udělat drama. Po vyrovnání již do konce zápasu branka nepadla, a opět tak rozhodovaly samostatné nájezdy. V nich vynikli především brankáři svými zákroky, a tak rozhodnul o vítězství svého týmu až v šesté sérii Adam Pírek.

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body

V neděli 10.12. odehrály ženy Asperu svá poslední letošní utkání. Čekaly je zápasy se dvěma celky, kdy se každý nachází...

 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Starší žáci z Prostějova přivezli 4 body
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS