Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Dorostenci ovládli Ostrava Cup a slaví historický triumf

07.06.2022 | Tomáš Macák

Od 3.6 do 5.6 se náš dorostenecký tým učastnil turnaje Ostrava Cup 22, kde nepřekvapil jen své soupeře, ale i sám sebe. Jak turnaj probíhal se dočtete na následujících řádcích.

Den první

Pátek ráno se vydáváme už v 5:29 směr Ostrava. Do vlaku se dostali všichni, a tím pádem máme první cíl turnaje splněný. V 6:30 se dostáváme do Olomouce, kde čekáme 20 minut na vlak, aktivnější skupinka hráčů se vydává před Olomoucké nádraží rozproudit hned po ránu krev fotbalovou brazilkou, a až na pár menších komplikací je vše bez problému. Bereme zavazadla a vyrážíme směr Ostrava. Přijíždíme do Ostravy a po vyřízení formalit vyrážíme tramvají na Ostravskou ČPP arénu, kde jsme už v 10:30 hráli svůj první zápas turnaje.

Asper Šumperk x Kadra U17 (7:2)

Náš první zápas byl proti polskému výběru a před zápasem si dali kluci najevo, že soupeře nebudou určitě podcěnovat, ale ani přeceňovat. Hned od začátku zápasu byl na hřišti jen jeden tým a to Asper Šumperk, za který už v čase 5:01 oslavoval J.Jarmar první gól turnaje (1:0). Na něj hned navázal M.Pírek v čase 7:02 (2:0). Celý zápas byl pod taktovkou Asperu, který do konce zápasu přidal ještě pět gólu - (3:0) M.Šíma (9:09) - (4:0) M.Pírek (10:31) - (5:0) J.Jarmar (19:14) - (6:0) M.Šíma (28:56) - (7:0) J.Jarmar (29:19). I když se soupeři také podařilo dvakrát prosadit, jednalo se spíše o kosmetickou úpravu konečného výsledku – 7:2 pro Šumperk.

Po prvním zápase si kluci řekli co chceme vylepšit do večerního zápasu, a co chceme určitě změnit. Po zápase se kluci vydali na oběd do obchodního centra, kde také strávili většinu času při čekání na druhý zápas dne, který se hrál až v 19:30. V 17:00 se kluci vydali do školy, kde měli ubytování na následujcí dvě noci. Všichni si vybalili, každý si chvilku odpočinul a v 18:30 vyrážíme na druhý zápas, kde nás čekal soupeř z Ostravy, přesněji teda 1.MVIL Ostrava. Přicházíme na ČPP arénu, kvalitně se rozcvičujeme a jdeme do akce.

Asper Šumperk x 1.Mvil Ostrava (2:3)

Zápas začal z ostra a hned v čase 0:21 propálil Ostravský Uherek V. Kubíčka, který si ani nestihl šáhnout na míček. Hra se po brance přesouvala z jedné poloviny na druhou a ani jeden tým se nedokázal usídlit na soupeřově polovině. To platilo do času 14:30 kdy se dokázal trefit opět Ostravský hráč a na tabuli už svítilo nepříznivé skóre 0:2. Přišla řeč od trenéra Kašpara, aby se hráči vzpamatovali a začali předvádět to co umí. V čase 15:38 vrací naději Asperu M.Šíma, který snížil na 1:2. Hned po něm se dokázal prosadit T. Kubíček v čase 21:41. Na to ale Ostrava dokázala odpovědět v čase 25:13 a stav byl opět výhodný pro soupeře 2:3. V čase 28:30 přichází podpásovka od rozhodčích, kdy neuznali M.Pírkovi vyrovnávací gól na 3:3. Do konce zápasu už se nám nepodařilo vstřelit další branku, a tak jsme museli v tomto utkání zkousnout konečný stav 2:3 v náš neprospěch. Nutno dodat, že jsme celou situaci s rozhodčími po zápase rozebírali, a ti se nám zpětně omluvili za špatně vyhodnocenou spornou situaci.

Po zápase se kluci s trochu horší náladou vrací na školu, a po večeři všichni splní večerku a tím se nám ukončil den první.

Den druhý

V 8:00 a většina z týmu vyráží na snídani. Po snídáni se ve 12:30 vydáváme na poslední zápas základní skupiny, a to proti týmu Sokol Rudná. Samotný zápas začíná v 13:30.

Asper Šumperk x Sokol Rudná (7:2)

Zápas začíná v rychlém tempu, hráči Asperu se drží na míčku a hned v čas 0:37 se prosazuje T.Macák a stav zápasu je 1:0. Po něm se hned v čase 7:00 trefuje J.Jarmar a od stavu 2:0 byl na hřišti opět už jen jeden tým, který přidával branky až do stavu 7:2. Díky tomuto vítězství nakonec zakončujeme skupinu na prvním místě.

Branky: 0:37 T.Macák, 7:00 J.Jarmar, 8:39 J.Jarmar, 12:03 D.Holý, 16:38 J.Jarmar, 23:55 J.Jarmar, 26:29 M.Pírek

Po zápase odcházíme zpět do našeho útočiště ve škole, kde všichni nabírají síly na první kolo play-off, ve kterém se utkáváme s týmem FBC Intevo Třinec.

Asper Šumper x FBC Intevo Třinec - Osmifinále (4:2)

Zápas byl velmi vyrovnaný a na každé straně bylo hned několik šancí, ale brankáři obou týmů drželi své spoluhráče a do druhé poloviny zápasu se šlo za stavu 0:0. Po osmi minutách první poloviny to změnil J.Jarmar, který dokázal v čase 23:35 propálit brankáře Třince (1:0). Na to Třinec našel hned odpověď a v čase 24:23 vyrovnává na 1:1. Chvíli na to se prosadil V.Vaníček v čase 24:36 a pomohl svému týmu opět k vedení 2:1. Další gól Asperu přidal M.Pírek v čase 25:06 na 3:1, a hned po něm se znovu trefil J.Jarmar, čímž navýšil vedení svého týmu už na 4:1. V čase 25:55 dokázal Třinec ještě snížit na rozdíl dvou gólů, ale více branek se mu už vstřelit nepodařilo, a tak postupujeme do dalšího kola po vítězství 4:2.

Po zápase zustáváme ještě na hale a sledujeme zápas mezi Hranicemi a Škorpióny z Ostravy, abychom se seznámili se soupeřem pro nedělní čtvrtfinále. Po tomto zápase odcházíme na školu, kde všichni vzorní hráči usnínají ještě před večerkou, aby ráno byli čerství na čtvrtfinálový duel.

Den třetí, velké finále

V neděli ráno se všichni po 8:00 hodině ráno probouzí, balí si věci a vyrážíme na malou snídani před čtvrtfinálovým zápasem. V 9:10 odcházíme na naši známou ČPP arénu kde se opět poctivě rozcvičíme, aby jsme v 10:15 byli připraveni na hrací ploše.

Asper Šumperk x FBK Škorpioni Ostrava - Čtvrtfinále (11:2)

Zápas začíná velmi dobře a hned v čase 0:32 se trefuje V.Vaníček (1:0) minutu po něm se trefuje M.Pírek (2:0) a od té chvíle se soupeř začal už pouze bránit. Jakýkoliv míček, který získal, okamžitě vyhazoval od své brány pryč a takto to bylo celý zápas. Hráči Asperu si tak mohli s chutí zaútočit, když do konce zápasu přidávali branky až do konečného skore 11:2.

Po zápase máme dvě hodiny pauzu do semifinále. Někteří hráči se vydali ven na čerstvý vzduch, ostatní zustávají na hale a sledují druhý čtvrtfinálový duel. Ve 13:00 nás čekal semifinálový duel s týmem z Horní Suché.

Asper Šumperk x Fbk Horní Suchá - Semifinále (4:2)

Zápas začal v poměrně rychlém tempu. Oba týmy měli své šance, ale první využil Asper v čase 10:11, kdy T.Macák našel volného F.Černohouse v předbrankovém prostoru, který neměl problém zavěsit do odkryté svatyně soupeře (1:0). Hra do času 22:37 pokračovala v podobném tempu, pak ale našel M.Pírek volného J.Jarmara, který na bližší tyčku propálil brankáře Horní Suché (2:0). V čase 26:49 se poprvé ozval tým z Horní Suché, když se mu podařilo snížit na 2:1. V čase 41:21 trefil důležitou branku M.Šíma, když se mu podařilo navýšit náskok o dvě branky na 3:1. Po něm se opět dokázal prosadit v čase 44:18 J.Jarmar, a tím definitivně rozhodnul o účasti svého týmu ve finále hraném v 17:30. Dvě vteřiny před koncem zápasu se hráči z Horní Suché dokázali ještě prosadit a kosmeticky upravit výsledek na 4:2.

Po zápase v šatně se začalo oslavovat poté, co se poprvé podařilo kategorii 05/06 probojovat do finále nějakého turnaje. Každému hráči byla vidět opravdu pravá radost na tváři. Hráči měli přes dvě hodiny čas do samotného finále, kdy se to opět rozdělilo na dva tábory. Jeden se vydal do města ulovit si nějaké jídlo a druhá skupinka sbírala energii na hale a vyhlížela soupeře na samotné finále. Tím se stal Slovenský složený tým převážně z hráčů, kteři hrají 1.ligu dorostneců v ČR.

Asper Šumperk x Pedros PV - Finále (4:3)

Je 16:30 a všichni hráči už jsou na ČPP aréně převlečeni a nachystáni na rozběhání a rozcvičení před zápasem, vše jde podle plánu a v 17:30 jsme připraveni na uvodní buly. Zápas začíná a ani jeden tým se nedostal do žadných větších šancí. V první třetině se jednalo spíše o poznání svého soupeře, co se bude snažit hrát, a první třetina tedy skončila za stavu 0:0.

Do druhé třetiny vcházíme s instrukcema, které se nedaří plnit a v čase 18:20 dostáváme první gól na 0:1. Naši hráči se rychle oklepali a hned v čase 18:22 M.Šíma vyrovnává na 1:1. Tým od tohoto momentu začal být na hřišti více aktivní a v čase 28:47 jsou odměněni gólem V.Vaníčka, který převrací skóre na stranu Asperu 2:1. To ale ještě nebyl konec druhé třetiny, protože v čase 29:29 se prosazuje také D.Holý a dává svému týmu už dvoubrankové vedení, a do třetí třetiny se tedy vchází za stavu 3:1.

Hned 21 vteřin po začátku třetí třetiny hráčí Pedros snižují na 3:2 a už se opět jedná o jednobrankové vedení pro Šumperské dorostence. V čase 32:01 se znovu trefuje M.Šíma a vrací svému týmu dvoubrankové vedení. Pedros ještě v závěru utkání snižují na 4:3 v čase 33:15, ale do konce hrací doby už kontroluje míček Asper, a tak se na konci zápasu mohli dorostenci ze Šumperka radovat z prvního triumfu na turnaji v této kategorii. Nutno dodat, že jim k tomuto zaslouženému úspěchu pomohl především zlepšený výkon v druhé polovině utkání.

Sestava OC 22:

V.Kubíček, F.Černohous, T.Macák, M.Šíma, V.Vaníček, M.Valenta, M.Chovanec, A.Pírek, M.Pírek, J.Jarmar, D.Holý, Š.Mrkos, T.Wind, L.Kotoulek, T.Kubíček, A.Jílek
 
Tren
ér: Jan Kašpar

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS