Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Moravian Cupu 2019 se zúčastnily 3 družstva, mladší žáci vezou stříbro

09.09.2019 | Ondřej Mrázek

O víkendu 7.-8.9 se konal v Olomouci již tradiční přípravný turnaj Moravian Cup, na který Asper tentokrát vyslal hned 3 družstva, mladší žáky (roč. 2007-2008), starší žáky(roč. 2005-2006) a juniory (roč. 2001-2004). V konkurenci netradičních soupeřů si poradili nejlépe mladší žáci, kteří se ve své kategorii dokázali probojovat až do finále.

První den

Turnaj však nezačal pro mladší žáky úplně nejlépe. V prvním utkání nastoupil Asper proti družstvu FBŠ Hattrick Brno, které hned v úvodu utkání odskočilo po nenápadných, ale velmi přesných střelách, do vedení 2:0. Ačkoliv se průběh hry zdál být poměrně vyrovnaný, v nejdůležitějších momentech bylo úspěšnější Brno a i s trochou štěstí navyšovalo dál svůj náskok. Oproti tomu šumperským se nedařilo v koncové fázi a i přes několik vyložených šancí a neproměněný nájezd nedokázali dostat míček za záda brněnského brankáře. Brno tak v prvním utkání zvítězilo nad Šumperkem 5:0.

V druhém utkání se mladé naděje Asperu postavili proti známému soupeři z Přerova. Šumperk se v tomto utkání prezentoval kompaktnější obranou a v kombinaci s několika využitými protiútoky rychle odskočil do vedení 3:0. Své vedení dále Asper navyšoval především díky trpělivým útočným kombinacím na polovině soupeře a po zásluze v tomto utkání nakonec zvítězil poměrem 7:2. V zápase zaznamenal 4 branky Tobiáš Doubrava. 

V posledním utkání prvního hracího dne se Asper postavil celku FBS Olomouc Rangers. V zápase opět dominoval Šumperk, když se hra v 70% času odehrávala na polovině soupeře. Asper si trpělivě hledal dobré pozice pro zakončení a postupně udolával soupeřovu obranu. Po první polovině utkání svítil na ukazateli skóre stav 4:0 pro Šumperk, a tak mohli dostat větší čas na ploše také nováčci v týmu - Benjamin Křesina a Lilien Minaříková. Ti se šance nezalekli a skvěle zapadli do týmového pojetí hry. Utkání nakonec završil pěknou trefou z dálky Vojta Kylar a Šumperk tak zvítězil 5:0.

Druhý den

Když jsme se potkali v neděli ráno na předzápasovém srazu, vůbec jsme neměli ponětí, jaká nás čeká strastiplná cesta turnajem.  Do Olomouce jsme dorazili v dobrém rozpoložení a byli jsme připravení na to rvát se o každý metr na hřišti.

Ve čtvrtfinálové bitvě na nás čekal houževnatý tým z Liberce. Od prvního hvizdu se náš soupeř ujal kontroly hry a pomocí tří rychlých branek kontroloval hru. Naše hra byla nervózní a šlo vidět, že si nevěříme v žádné herní činnosti. Soupeř po první půlce vedl 0:3. O pauze jsem se snažil promluvit hráčům do duše, povzbudit je a v neposlední řadě namotivovat. Paradoxně hráči nedostali úkol, aby vstřelili góly, ale aby žádné nedostali. Základ byl udržet si soupeře, co nejdéle na mušce a vyčkat si na jeho chyby.  A tohle přesně se dělo. Kluci bránili jako jeden muž a soupeře už k ničemu nepustili.  Tři minuty před koncem jsme udeřili. 1:3, 2:3 a nakonec se to povedlo. Srovnali jsme zápas 18 vteřin před koncem a vybojovali jsme si nájezdy. Nájezdy byly velice napínavá, ale naši hráči si s nimi poradili na výbornou, a to hlavně díky Víťovi Fleischmannovi, který za svá záda nepustil ani jeden nájezd. Tým, který se už skoro balil věci a připravoval se, na zpáteční cestu domů si záhy otevřel cestu do semifinále.

V semifinále nás čekal náš známý soupeř Olomouc Stars. Poučeni z předchozího zápasu jsme si nenechali uniknout začátek a díky skvělé hře dozadu jsme soupeře k ničemu nepouštěli. Zápas jsme vyhráli 3:1, když poslední gól do naší sítě padl sedm vteřin před koncem. Hra byla výborná. Šlo vidět, že chceme hrát finále víc. Vybojovali jsme si to.

Ve finále nás čekal Hattrick Brno. Jediný soupeř, který nás v naší cestě turnajem dokázal porazit. Tým Hattricku se po celý turnaj prezentoval krásnou hru, a tak do utkání vstupoval jako favorit.  Z pohledu trenéra byla naše příprava na zápas ukázková. Hráči, ač jejích věk není nikterak vysoký, pojali tuto chvíli jako profesionálové a soustředili se na finálový duel, přesně, tak jak se má. Finále pro nás nezačalo dobře. Soupeř byl více na balónku a my jsme po většinu času a bránili a hrozili z brejků, které střídala jedna nepřesnost za druhou. V momentě, kdy zazněla siréna, a dostali jsme prostor si říct, jak naložíme s další půlkou, svítilo na ukazateli skóre 0:3 ve prospěch Brna. Nelehká situace pro trenére, hráče, rodiče. O přestávce jsem se snažil klukům připomenout první zápas, kde jsme dokázali vykonat stejný obrat a především jsem jim shrnul, co k tomu vedlo, že jsme se nám to povedlo. Druhá půle se těžko popisuje, ale kdo tam nebyl, tak neuvěří. Najednou na hřišti existoval jen jeden tým. A byl to ten náš. Všude jsme byli rychleji než soupeř, byli jsme tvrdší, odvážnější, vyspělejší a především jsme to strašně chtěli. Pořád jsme se, ale nemohli dočkat gólu. Chybělo pět minut do konce finále a my poprvé udeřili a stav byl 1:3. Uplynulo 32 vteřin a znovu se třepal míč za soupeřovými zády. V hale vypukla elektrizující atmosféra a všichni nejednou věřili, že to znovu dokážeme. Chyběly dvě minuty do konce, když Jan Zindulka vyslal skoro od půlící čáry projektil, který skončil v bráně soupeře, a hala mohla explodovat. Radost, euforie, štěstí. Dvě minuty do konce a my jsme mohli zase dýchat. Vše nám hrálo do karet a byli jsme na koni, ale stalo se něco, co nás poslalo do kolen. Soupeř z nenápadné střely udeřil a dal nám poslední hřebíček do rakve, když minutu a deset vteřin před koncem vedl 3:4. Ještě nebyl konec, ale u některých hráčů se spustily slzy zklamání. Pošetřený timeout byl jasnou volbou. Žádné taktické pokyny nebyly třeba. Všichni věděli, že teď musí jít vše do brány a tlačit to tam. Nic není tak těžké pro hráče, jako pocit, když otočíte finálový zápas a záhy po té těžké dřině prohráváte. O to víc, když zbývá sedmdesát vteřin. My jsme ale naštěstí věděli, že všechno jde a tak nebylo divu, že jsme i na tohle dokázali odpovědět. Opět jsme srovnali zdánlivě nemožné. LAUF, teď přišlo něco silně elektrizujícího. Nyní už bylo jasné, že vítěze určí nájezdy. Nájezdy nám nevyšly. Prohráli jsme a z turnaje odjížděli jako druzí. Je to sice klišé, ale pro mě vyhráli moji kluci. To jakým způsobem se dokázali vzepnout a nepoložili to ani po těch nejtěžších chvílích je pro mě důkazem toho, že jsou šampióni.

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS