Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Rozpis tréninků do konce léta zveřejněn!

09.05.2019 | Asper Šumperk

S velkou radostí vám přinášíme informace k tréninkové přípravě a rozpis tréninků na příští soutěžní ročník 2019/2020. Koncept tréninkové přípravy se oproti minulému ročníku o poznání změnil, a proto prosím věnujte zvýšenou pozornost následujícím řádkům. Rozpis tréninků pak naleznete přímo zde nebo v oddíle Rozpis tréninků pod záložkou Klub.

Asi největší změnou je rozdělení celoročního tréninkového procesu na 4 období: přechodné, přípravné, před-soutěžní a soutěžní. V každém období je poté tréninková příprava nastavena podle cílů daného období v kontextu celoroční přípravy. "Oproti minulým sezónám jsme koncept upravili tak, aby odpovídal moderním trendům v kolektivních sportech, aby zohledňoval náročnost sezóny, a zároveň byl v souladu s vizí klubu. Doufám, že se nám zavedené změny osvědčí, a že nás to posune zase o krok blíže ke konkurenci", vyjádřil se k tématu šéftrenér mládeže Ondřej Mrázek.


První fázi přípravy představuje přechodné období, které začíná už v úterý 7.5.2019, tedy den po konání valné hromady spolku. Období potrvá až do konce školního roku, tedy do 28.6.2019, a tréninky v něm budou zaměřené na rozvoj sportovní všestrannosti a specifické kondice. Tréninky mládežnických družstev budou probíhat na venkovním hřišti u ZŠ 8. Května (Hluchák). 

V druhé fázi (přípravné období -1.7-26.7.2019) si poté některé kategorie dopřejí nezvykle dlouhý odpočinek od veškerých sportovních aktivit, a sice přípravka, elévové a mladší žáci. Naopak pro florbalově "nejzkušenější" kategorie mužů a juniorů bude toto období představovat nejintenzivnější fázi přípravy v podobě 4 kondičních tréninků týdně ve spolupráci s partnerskou firmou Andrlesport. Starší žáci a dorostenci zde budou mít 2 kondiční tréninky týdně, což je také změna oproti loňsku. K zaštítění tréninků nám v tomto období poslouží futsalové hřiště s umělým travnatým povrchem v areálu Tyršova stadionu. "Od změn si slibujeme daleko lepší kondiční připravenost hráčů ve všech věkových kategoriích a zároveň věřím, že především u mládežnických kategorií bude trénink děti více bavit, jelikož se na něm budou hrát především různé míčové ale i jiné hry. Pauza u některých kategorií je způsobena tím, že v tomto období jezdí tradičně většina rodin na dovolenou", dodává Mrázek.

Těsně před začátkem nové sezóny se poté příprava rozjede v plném proudu v před-soutěžním období (29.7 - 30.8.2019), neboť se všechny kategorie vrací do haly na šumperském gymnáziu. Příprava zde bude zaměřena na rozvoj základních florbalových dovedností a adaptaci na soutěžní období, avšak i zde ještě budou probíhat kondiční tréninky. Poslední týden v tomto období se pak koná 1. Příměstský tábor spolku. Rozpis tréninků pro ženské kategorie bude zveřejněn v následujících dnech. Detailní rozbor systému tréninků v soutěžním období vám poskytneme v samostatném článku do konce školního roku.

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS