Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Mladší žáci vybojovali na svých turnajích 1. a 2. místo

17.12.2018 | Ondřej Mrázek

V sobotu 15.12.2018 se vydala obě družstva ml. žáků k dalším soutěžním utkáním, družstvo Yellow do nedaleké Mohelnice, Blue do o něco vzdálenější Senice na Hané. Vzhledem k početným absencím i tentokrát dostali možnost zahrát si na velkém hřišti někteří elévové, a nutno dodat, že své starší spoluhráče zastoupili s ctí.

Tým Blue čekali v Senici postupně soupeři z Droždína, Prostějova, Lutína a Uničova. První utkání začali Asperáci na výbornou, když dokázali od začátku kombinovat převážně na polovině soupeře a vytvářet si velké množství šancí. Ty postupně hráči přetavovali v branky, a nad Droždínem nakonec zvítězili 10:2.

V druhém zápase nás čekal již o něco kvalitnější soupeř z Prostějova. I proti němu však Šumperk dokázal držet míček častěji na hokejkách a vytvářet si možnosti pro skórování. Oproti tomu Prostějov ohrozil branku Asperu pouze zřídka, a po dvou brankách Asperu a jedné Prostějova byl stav utkání dlouho 2:1. I tak se však dlouho nedařilo odskočit soupeři na rozdíl dvou branek, a když 2 minuty před koncem srovnal Prostějov na 2:2, Asperští už nestihli do konce utkání překonat brankáře soupeře a oba celky se rozešly smírně 2:2.

Ve třetím utkání čekal na šumperské domácí Lutín. Asper opět kontroloval míček a vytvářel si mnoho šancí, obrana domácích však dlouho odolávala. Nicméně postupem času dokázal Šumperk převahu na hřišti potvrdit i ve skóre, a hráči si tak celkem s přehledem dokráčeli pro vítězství 4:1.

V posledním utkání se však musel Šumperk sklonit před herně vyzrálejším Uničovem. Hráči Asperu se snažili ze všech sil, bojovali až do konce, avšak debakl 8:1 zvrátit nedokázali. I toto utkání však dalo hráčům mnoho cenných zkušenosti, možná ty nejcennější vůbec.

Tým Blue tak obsadil po 2 výhrách, remíze, a jedné prohře celkové druhé místo na turnaji.

Tým Yellow naopak dokázal na svém turnaji zvítězit hned třikrát, když porazil druhý tým Uničova, Hranice na Moravě a hostující Mohelnici. Po remíze s Olomoucí navíc týmu stačil dosažený počet bodů na celkové první místo na turnaji. 

Hráči měli ve všech zápasech herně nad svými soupeři navrch a podpořeni opět skvělou produktivitou tradičních střelců a jistými zákroky brankáře Fleischmanna si došli už pro druhé vítězství na turnaji v první polovině sezóny, což se dá rozhodně označit za úctyhodný počin.

Komentář trenéra Ondřeje Mrázka:

"Ačkoliv jsme se museli tentokrát vypořádat s mnoha absencemi, tým opět doplnili kluci z elévů za což jsem velmi vděčný, a i přes věkovou nevýhodu v konkurenci rozhodně obstáli a jsou velkým příslibem do budoucna. Musím všechny hráče pochválit za jejich nasazení, bojovnost, ale především za snahu tvořit hru. Obzvláště bych chtěl vyzdvihnout výkony mladičkého Vojty Kylara, který hrál poprvé za ml. žáky, a hned se ukázal několika povedenými brankami a kličkami, a dále pak Kubu Bocka, který ačkoliv hraje v poli, dokázal zastoupit absentující brankáře, a v brance předvedl mnoho pěkných zákroků, kterými držel svůj tým. Na závěr již tradičně děkuji rodičům za dopravu a podporu v hledišti a těším se na další turnaje ve 2019."

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS