Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Muži "B" ovládli Olomouckou ligu!

10.04.2016 | Petr Matěj

L i t o v e l, P ř e r o v - Šumperská záloha to dokázala! Svoji třetí sezónu v Olomoucké lize korunovala vítězstvím v soutěži, a tak se kapitán Jan Dohnal mohl po třech letech opět napít z poháru pro nejlepší celek (viz fotografie níže). Turnaj v Litovli však začal Asper porážkou od Šternberka, tedy soupeře, který jej jako jediný ještě mohl o titul připravit. Druhý duel s Lipníkem ale Šumperk zvládl na jedničku a i když mají šternberští florbalisté ještě dva zápasy k dobru, devítibodovou ztrátu již dohnat nemohou. Po sezóně mají i starší žáci. Ti naopak skončili ve spodní části tabulky a v závěrečných duelech podlehli Mohelnici i Přerovu.



MUŽI "B" (vítěz Olomoucké ligy 2015/2016



Fbc Šternberk - FbC Asper Šumperk B 6:1
FBC Lipník - FbC Asper Šumperk B 5:14

O vítězství v soutěži mohl tým okolo mohykánů Feltla, Zgarby, Vlka a Dohnala rozhodnout již ve vzájemném duelu se Šternberkem. Ten byl ale tentokrát lepším celkem, Šumperk navíc zahodil spoustu šancí, a tak i po tomto střetnutí mohl soupeř živit teoretickou naději na výhru v lize. Za však záhy zhasla. Asper si smlsnul na posledním Lipníku. Po vítězství 14:5 tak mohly naplno propuknout oslavy.



Jan Dohnal po třech letech po postupu opět pije z poháru pro vítěze ligy




Olomoucká liga již kvalitou neodpovídá letem předchozím, když ještě v nedávné minulosti tuto soutěž hrálo i mužské "áčko". Asperu se nyní naskýtá možnost postoupit do Regionální ligy (dříve 3. liga), kde by mohl měřit síly s daleko lepšími soupeři, jako je Jeseník, Prostějov, první tým Mohelnice a nově také "A" tým z krajského města. Olomouc totiž spadla z Divize, a tak by se s naším béčkem mohla potkat. S největší pravděpodobností však Šumperk zůstane v Olomoucké lize a přenechá tak právo postupu druhému Šternberku, kterému by jistě vyšší soutěž slušela.

Tabulka Olomoucké ligy ZDE.



STARŠÍ ŽÁCI (Olomoucká liga)



FBC Mohelnice - FbC Asper Šumperk 14:2
FBC Spartak Přerov - FbC Asper Šumperk 9:4

Ke starším žákům toho bylo napsáno již spousty. Mladý a florbalových nováčku plný tým nemohl konkurovat nejlepším celkům soutěže, což se potvrdilo i v zápasech s Mohelnicí a Přerovem. Pozitivním faktem zůstává přístup našich svěřenců a jejich zlepšení v průběhu celé sezóny.

Konečná tabulka Olomoucké ligy ZDE.

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS