Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Dorostenci odstartovali 1. ligu dvěma výhrami

12.09.2022 | Ondřej Mrázek

V sobotu 10.9. se naše družstvo dorostenců vydalo do Starého Města u Uherského Hradiště, aby zde odehrálo první dvě utkání 1. ligy dorostenců - sk. D. V nich nastoupili postupně proti týmům Panthers Otrokovice a FBS Olomouc.

V prvním utkání nám byli soupeřem Panthers Otrokovice. Zápas začal velmi opatrně z obou stran a hned v první minutě se Otrokovicím podařilo střelecky prosadit po rychlém přečíslení - 0:1. Ani jednomu týmu se v první části nedařilo vytvářet si souvislejší tlak a šance vznikaly především z brejkových situací. Jednu takovou využil o chvíli později průnikem na střed Vojta Vaníček a střelou do protipohybu brankáře srovnal na 1:1.

Ve druhé třetině se obraz hry příliš nezměnil. Asper se snažil tvořit hru a zavřít soupeře na jeho polovině, naopak Otrokovice bránily poctivě své území a hrozily z rychlých protiútoků. Tento plán soupeři díky naší špatné koncovce vycházel na výbornou a přibližně v půlce utkání byl stav 3:1 pro Panthers. Střeleckou smůlu Šumperka prolomil po úspěšném napadání Honza Jarmar a snížil tak náskok soupeře při vstupu do 3. třetiny na 2:3.

V poslední třetině dokázal Asper ještě více zpřesnit svou hru na míčku, ale branka soupeře jakoby byla zakletá. Po několika nevydařených pokusech se ukázkově trefil do šibenice v 6. minutě šumperský univerzál David Holý, čímž srovnal stav utkání na 3:3. Když se pak za chvíli po něm prosadil po krásné týmové akci Matyáš Valenta, šel Asper do vedení 4:3 a rázem měl otěže utkání ve svých rukou. Panthers poté ještě z několika situací zahrozili srovnáním, ale Šumperku se dařilo držet míček převážně na svých hokejkách, a když pak Honza Jarmar vstřelil další branku na 5:3, bylo o vítězi utkání rozhodnuto.

Ve druhém zápase se Šumperští dorostenci postavili krajskému rivalovi z Olomouce. Dopředu nebylo jasné, kdo bude v zápase favoritem a každý střet těchto týmů nabízí vysoké tempo s velkým nasazením. Asper se prosadil jako první, kdy se po sobě trefili Valenta s Vaníčkem. Nicméně nemuseli jsme dlouho čekat na odpověď, když se hráči Olomouce podařilo najít skulinku v postavení šumperského Ondry Žáka - 1:2.

Ovšem to bylo ze strany Olomouckých borců na dlouhou dobu vše a Šumperk začínal přebírat iniciativuPo dvou brankách Šumperských svítilo na výsledkové tabuli skóre 4:1. Ovšem tím se nekončilo. Šumperk jakoby zařadil ještě o rychlost výše a začal do soupeřovy sítě sypat jeden gól za druhýmVýsledek se zastavil až na konečných 10:1 pro šumperský Asper, díky čemuž si připisujeme 6 bodů do tabulky.

Komentář trenéra OM: 

Na prvním turnaji nám chyběli 2 klíčoví hráči, a trochu to naši hru ovlivnilo. I tak jsme dokázali uspět na 100%, kdy především s Otrokovicemi se vítězství nerodilo snadno. Projevují se zkušenosti z loňské sezóny a letní příprava. Ve hře máme často skvělé pasáže, kdy hrajeme v pohybu, týmově a nesobecky, ale i nadále máme velký prostor pro zlepšení, především v pohybu bez míčku.

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS