Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Dorostenci na domácím turnaji na body nedosáhli a vrací se do 2. koše

22.11.2021 | Ondřej Mrázek

V sobotu 20.11.2021 se v hale šumperského Gymnázia odehrálo další kolo 1. ligy dorostenců - sk. D. Náš tým se na turnaji utkal nejprve s brněnskými Bulldogs, a poté s celkem TJ Znojmo LAUFEN CZ.

První utkání začalo podle očekávání. Bulldogs Brno jakožto favorit začal ihned s vysokým napadáním naší rozehrávky, což se mu však hned ve 2. střídání vymstilo, a Asperu se podařilo vykombinovat se z tlaku až k brance soupeře, kde se trefil Matěj Šíma přesně kolem masky brankáře, a šli jsme do vedení 1:0. Brno následně ještě přidalo na důrazu při napadání a příliš časté ztráty Asperu znamenaly šance pro soupeře, které zejména v první třetině Brno proměňovalo nekompromisně. Během 3 minut dokázal soupeř otočit průběh utkání a v 11. minutě první třetiny už byl stav 4:1 pro Brno.

Ve druhé třetině musel zraněného Vojtu Kubíčka zastoupit v brankovišti Ondra Žák, který se výzvy nezalekl a hned v úvodu chytnul několik šancí soupeře. Asper vstupil do druhého dějství s pozměněnou taktikou v obraně, a zezačátku mu tento tah přinášel ovoce, když se Brnu nepodařilo v úvodních 5 minutách třetiny skórovat. Ani Šumperk si ale nedokázal vytvořit mnoho příležitostí, a když Brno ve 21. minutě znovu uloupilo míček z rozehrávky Šumperka, netrvalo to dlouho, a na skóre tabuli svítil stav 5:1. Zlepšená hra Šumperka se projevila za pár minut, kdy se prosadil Matěj Pírek. I když Brno opět odpovědělo trochu šťastnou střelou pod ruku Ondry Žáka, a opět odskočilo, v další šanci Asperu našel Tomáš Kubíček Matěje Šímu před brankou, a druhou třetinu jsme tak zakončili za stavu 6:3 pro Brno.

V poslední třetině byla snaha Asperu vyvinout více tlaku na rozehrávku soupeře. Tato strategie bohužel vytvořila hodně okének v šumperské obraně, a během pár minut jsme inkasovali další 2 branky - 8:3. I když se zápas nevyvíjel v náš prospěch, hráči se snažili až do konce a po další inkasované brance si vybojovali přesilovku, kterou proměnil z dorážky Tomáš Kubíček. V závěru ještě Brno vstřelilo jednu branku, ale zápas se spíše už dohrával. Konečný výsledek - 11:4 pro Bulldogs Brno.

V druhém zápase jsme se střetli se Znojmem, se kterým jsme již odehráli jedno utkání v minulé fázi soutěže. Do utkání jsme po zkušenosti z předchozího souboje vstoupili s defenzivnější strategií, která bohužel hned od začátku nefungovala. Znojmo nám opět zatápělo v napadání, a náš přechod na polovinu soupeře byl kostrbatý s příliš velkým množství ztrát. Ty Znojmo využívalo stejně efektivně jako Brno, a z přečíslení často skórovali hráči soupeře do odkryté branky. Když pak na konci prvního dějství svítil na tabuli stav 0:6, nacházel se tým v dost špatném rozpoložení. 

Do druhé třetiny jsme vstoupili daleko bojovnější a hladovější. Důslednější přistupování v obraně nám pomáhalo získávat míčky dříve, a i hra na míčku se postupně začala zlepšovat. I když měl soupeř i nadále více ze hry, tak se nám dařilo často zblokovat jeho šance, nebo se dostat do protiútoku. Bohužel se nám v tomto zápase nedařilo vůbec proměňovat naše příležitosti, byť jich nebylo mnoho. Nepomohla nám ani početní výhoda ke konci třetiny, ve které jsme naopak dovolili lacinou branku soupeři ze samostatného úniku.

Ve třetí třetině nemělo smysl čekat na iniciativu Znojma, a tak přešel Asper do vysunutějšího napadání, a snažil se získat míček rychleji. Znojmo si dokázalo zkušeně počkat na naši chybu a postupem času přidávalo na svém náskoku. Naši první spíše symbolickou branku vstřelil přibližně 5 minut před koncem za Asper Matěj Šíma. Konečný stav utkání: 11:1 pro Znojmo.

Sestava: Kubíček V., Žák O. - Černohous, Pírek M., Valenta, Šíma, Kubíček T. - Pírek A., Wind, Macák, Chovanec, Jílek

Vyjádření trenéra OM: Tento turnaj nás nezastihl v optimálním rozpoložení. Do výsledku promlouvá mnoho faktorů, a určitě by se šlo na některé odvolávat, ale to není omluva pro naše výkony na hřišti. Velkým problémem jsou rychlé ztráty míčku. Často máme dobrý úmysl útočit rychle, ale přistupujeme k tomu naivně a zbrkle. Když se zlepšíme v držení míčku, nebudeme ani muset řešit tolik situací v obraně, ale pro to, abychom se v tom zlepšili a konkurovali těmto týmům, musíme nyní neustále pracovat na zlepšení se v herních činnostech jednotlivce, protože v tom máme velké rezervy. Lepší řešení situací přijde se zkušenostmi, ale pokud nejsme schopni zpracovat přihrávku a pokrýt si míček, tak nemáme šanci.

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS