Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Dorostenci v 1. lize dvakrát prohráli, nyní je čeká vyšší výkonnostní koš

29.09.2021 | Ondřej Mrázek

V sobotu 25.9. jsme se vydali s týmem dorostenců k posledním vzájemným zápasům v rámci 3. výkonnostního koše 1. ligy - skupiny D. Ve Zlíne jsme se utkali nejdříve s krajským rivalem ze Šternberka, a poté i s domácím Zlínem Lions.

Úvod prvního utkání proti Šternberku nám moc nevyšel. Nejdříve chybujeme při střídání a dáváme tak soupeři možnost přesilové hry, kterou hráč Šternberka proměňuje přesnou střelou od mantinelu. Následně děláme chybu při rozehrávce, kdy nám soupeř vypichuje míček, a v samostatném úniku dvou hráčů se v koncovce nemýlí - 0:2. 

Po této pasáži se začínáme dostávat více na míček a kontrolovat ho na polovině soupeře. Bohužel nás trápí nepřesná muška, a tak z našich šancí branka nepadá. Postupně hrajeme čím dál odvážněji při napadání rozehrávky soupeře, ale ani to nám nepomáhá při dohánění ztráty tak, jak bychom si představovali. Soupeř hrozí hlavně z rychlých protiútoků, ale naše obrana je poctivější, a tak ve druhé části ani na jedné straně branka nepadne.

V poslední třetině už soupeře naháníme takřka po celém hřišti, a jdeme agresivně za snížením jeho náskoku, ale branka Šternberka se jeví jako zakletá. Hráči Šternberku už moc neriskují a především poctivě brání na vlastní polovině. Toho využíváme k vytvoření tlaku, ale brankáře prostřelujeme až necelé 2 minuty před koncem zápasu. Závěrečný tlak při hře bez brankáře nám dává ještě naději, ale dnes jsme evidentně doma zapomněli ostré náboje, a tak utkání prohráváme 1:2.


Do druhého zápasu se Zlínem vstupujeme o poznání více sebevědomě, a hned v úvodu si vytváříme několik obrovských šancí. Bohužel opět spálíme první dvě a až tu třetí se daří proměnit, když se ze samostatného úniku prosazuje poprvé v 1. lize dorostenců Jan Jarmar. V průběhu první části pak postupně soupeř přidává na aktivitě v napadání, a i když hrajeme pořád dobře, Zlín začíná pomalu přebírat otěže zápasu, když v závěru první třetiny otáčí vývoj utkání dvěma brankami, a rázem vede 2:1.

V druhé části se naše aktivita v napadání začíná vytrácet a toho využívá soupeř k větší dominanci na míčku. Zlín kombinuje dlouho a hluboko na naší polovině, a díky tomu si získává herní převahu, kterou potvrzuje dalšími dvěma brankami. Hráčům Asperu se nedaří vytvořit si souvislejší tlak, a když se objeví nějaká šance, tak ji většinou zazdíváme naším nepřesným zakončením. 

V poslední třetině sbíráme poslední zbytky sil, opět začínáme odvážně napadat, a získáváme tak častěji míček. Hned na začátku tohoto dějství jsme navíc za snahu odměněni, když se přesně trefuje Matěj Šíma - 2:4. V následujících přibližně 10 minutách se ještě snažíme dotáhnout náskok soupeře, ale ten se dobře vypořádává s naším napadáním a rychle přesunuje hru na naší polovinu, kde pak ještě v závěru třetiny další 2 branky přidává, a definitivně tak rozhoduje o vítězství svého týmu.

Komentář trenéra OM: S hrou takový problém nemáme, i když rozhodně je co zlepšovat. Mnohem více nás trápí nedostatek sebedůvěry a přehnaný respekt k soupeři. Musíme si uvědomit, že jsme všichni jen lidi, že každý může mít dobrý nebo špatný den a také, že zápas může ovlivnit klidně pouze pár klíčových momentů. Sebevědomí se získává na tréninku, ale abychom mohli být lepší v zápasech, tak na tréninku potřebujeme vyvinout zápasové nasazení, což tam teď od všech nevidím. 

I přes poslední 2 prohry se nám podařilo postoupit do vyššího 2. výkonnostního koše v rámci skupiny D, kde se nyní střetneme se soupeři: FBC ČPP Ostrava, TJ Znojmo LAUFEN CZ, Panthers Otrokovice a znovu Zlín Lions. Pevně věřím, že pokud se nám podaří ze sebe setřást zbytečně přehnaný respekt k soupeřům, a udržíme koncentraci po celý průběh zápasu, tak můžeme být těžkou překážkou na cestě komukoliv. V každém zápase uděláme nějaké chyby, ale musíme vždy vytrvat v naší snaze donutit soupeře, aby je dělal také.

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS