Mládež 4. 7. 2024

Šumperská stopa na ODM 2024

OL kraj bere na ODM bronz

Úvod Olympiáda dětí a mládeže 2024 přinesla pro Olomoucký kraj ve florbale velký úspěch. Mladí sportovci z tohoto regionu, který z našeho klubu reprezentoval hráč Jakub Lehar a asistent trenéra Petr Matěj

se v silné konkurenci neztratili a dokázali se probojovat až na stupně vítězů, když v dramatickém boji vybojovali bronzovou medaili.

Cesta do semifinále Tým Olomouckého kraje zahájil turnaj několika přesvědčivými vítězstvími v základní skupině, která jim zajistila postup do vyřazovacích bojů. Jejich hra se vyznačovala pevnou obranou a efektivním útokem, což jim umožnilo dominovat nad soupeři a postoupit do semifinále.

Semifinálový souboj V semifinále čekal olomoucké florbalisty velmi těžký soupeř. Zápas byl vyrovnaný a plný emocí, ale nakonec se týmu z Olomouckého kraje nepodařilo prolomit obranu soupeře a museli se spokojit s bojem o třetí místo.

Zisk bronzové medaile V zápase o třetí místo však olomoucký tým ukázal svou sílu a odhodlání. Po napínavém souboji si zajistili vítězství a s ním i bronzovou medaili. Tento úspěch je důkazem kvalitní práce trenérů a odhodlání hráčů, kteří na hřišti nechali vše.

Závěr Třetí místo na Olympiádě dětí a mládeže 2024 je velkým úspěchem pro olomoucký florbalový tým. Tento výsledek je motivací pro všechny mladé sportovce v regionu a jasným signálem, že Olomoucký kraj má ve florbale velký potenciál do budoucna.

Olomoucký kraj se díky tomuto úspěchu zapsal do historie Olympiády dětí a mládeže a ukázal, že patří mezi špičku českého mládežnického florbalu