Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Elévové si zahráli první turnaj OL ligy na domácí palubovce

19.10.2021 | Ondřej Mrázek

V neděli 17.10. se uskutečnil pro náš tým první turnaj kategorie elévů v této sezóně. Do haly šumperského Gymnázia přijeli soupeři FBC Tornáda Lutín, FBS Olomouc 12, FBC Mohelnice a SK K2 Prostějov, aby zde společně s naším týmem sehráli turnaj herním systémem, kdy každý hraje s každým jeden zápas na dvou hřištích souběžně.

Do turnaje náš tým vstoupil v poměrně mladé sestavě. Tým doplnili někteří hráči kategorie přípravky, avšak nutno dodat, že všichni zvládali stíhat starším klukům a holkám, a někdy je i dokonce v v některých dovednostech předčít. 


Do prvního utkání jsme nastoupili proti Tornádům z Lutína u Olomouce. Na začátku zápasu byla na mladých florbalistech vidět malá nervozita a ostýchavost, ale postupem času se začali čím dál více všichni zapojovat do hry. Pro některé naše hráče to byly první oficiální florbalové zápasy, ale většina se rychle osmělila a nikdo se nebál hrát s míčkem. Někteří si vyzkoušeli kličku, jiní si zase moc pěkně dokázali přihrát, a celkově se nám v zápase podařilo dát několik branek po velmi pěkných akcích.

V druhém zápase jsme hráli proti olomouckému FBS. V tomto zápase se opět všichni snažili na maximum a zejména starší kluci se nebáli vyzkoušet si drzou kličku i přes 2 hráče soupeře, nebo vystřelit z větší vzdálenosti. Oba brankáři spolehlivě hlídali naši branku a občas vytáhli krásný zákrok. V tomto zápase už se nám tolik střelecky nedařilo, ale zato jsme se snažili až do konce a nevzdali to.

V našem třetím zápase jsme se utkali s FBC Mohelnicí. Mohelnice přijela na turnaj z důvodu rozsáhlé marodky s menším počtem hráčů, a tak se hrálo pouze na jednom hřišti. Všichni hráči si zahráli, a bojovali statečně o každý míček. Mohelnice hrála také velmi dobře a branky přibývaly na obou stranách. Naši hráči se celý zápas snažili hrát s míčkem aktivně, a jen vinou smůly občas netrefili branku. Stejně jako v předchozím zápase jsme udělali o něco více chyb v obraně, ale z každé jsme se snažili maximálně poučit, abychom ji už nezopakovali.

V posledním čtvrtém zápase jsme hráli s Prostějovem. Všichni se snažili a dávali do zápasu poslední zbytky sil. Opět se nám poměrně hodně dařilo trefovat branku a prosazovali se i ti, kteří třeba předtím takové štěstí neměli. V zápase se některým podařilo nastřílet klidně i 5 nebo 6 branek, a tak jsme mohli tento turnaj zakončit v dobrém rozpoložení.

Komentář trenéra OM: O výsledky tady nejde. Děti se postupně učí nové dovednosti, a pro mě osobně je důležitější to, že se nebojí zkoušet nové věci a občas dělat i nějaké ty chyby. Na turnaji jsme měli spoustu mladých florbalistů, kteří toho ještě tolik neodehráli, ale všichni hráli velmi odvážně a bojovně. Na tréninku se naučíme další a další věci, a budeme se zlepšovat, abychom mohli dávat víc gólů a mít ještě větší radost ze hry. Chci moc poděkovat všem rodičům za podporu v hledišti, kolegům trenérům, rozhodčím a pořadatelům za celý turnaj.

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS