Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Vyjádření předsedy našeho klubu

26.03.2020 | Klubové sdělení

Šumperk - V poslední době se život všem obrátil vzhůru nohama. Všemožná omezení mají pochopitelně velký dopad i na náš klub. Níže si můžete přečíst vyjádření Petra Matěje, předsedy FbC Asper Šumperk, z.s.

Hodnocení sezóny 2019/2020

Všichni víme, že sezóna byla o nějaký měsíc a půl kratší, než standardně bývá a současná situace zasáhla zejména dvě naše kategorie - muže a juniory. Naše áčko dokázalo v pěti krásných duelech postoupit z prvního kola play-up, kde se mělo utkat s Plzní o přímý postup do Národní ligy. Junioři pak s šestibodovým náskokem vedli 3. ligu a čtyři zápasy před koncem základní části jim k jistotě postupu chyběl opravdu kousek. Když odhlédnu od okolností, které nikdo z nás nemohl ovlivnit, nedá se sezóna hodnotit jinak než pozitivně. Maličko více jsem čekal od dorostenců, starší žáci skončili čtvrtí. U mladších kategorií o výsledky nejde, přesto naše mladé naděje pravidelně vozily výborná umístění, potěšením je také širší základna u ženské sekce, ať už se bavíme o juniorkách a ženách, tak spousty šikovných děvčat máme ve věku žákyň.

Aktuální situace

Aktuálně je sezóna 2019/2020 ukončena a žádné další florbalové utkání se v této sezóně již neodehraje a i z tohoto důvodu do konce školního roku (byť jsou aktuálně školy uzavřené) se do sportovních hal nevrátíme. Pokud tomu okolnosti dovolí, rádi bychom v květnu či v červnu odstartovali letní přípravu napříč všemi kategoriemi s tím, že bychom pro mladší kategorie využívali venkovního hřiště na Hlucháku, případně na 5. ZŠ v Šumperku. U juniorů a mužů se osvědčila umělá tráva na Tyršově stadionu.  

Letní turnaje

V tuto chvíli jsou kategorie elévů, mladších žáků a starších žáků přihlášeny na turnaj Open Game do Brna (18. - 21. června 2020). Elévové a starší žáci jsou přihlášeni i na venkovní turnaj do Dobrušky (27. a 28. června 2020). Napříč trenérskou radou případně přihlásíme i další kategorie na jeden či druhý turnaj. V tuto chvíli si nedovolím odhadovat, jestli tyto turnaje vůbec proběhnou, nicméně pokud ano, bylo by fajn, abychom se jich zúčastnili a po dlouhé době zase vzali florbalové hole do ruky.

Asper Camp  

Podobně jako u letních turnajů, stále nemůžeme stoprocentně říci, jestli se Asper Camp na konci srpna (24 - 28. srpna 2020) uskuteční. Vzhledem k termínu ale můžeme předpokládat, že do této doby by se vše mohlo uklidnit natolik, že camp proběhne bez omezení v plném rozsahu. Aktuálně je zaplněnost 40%, v příštích dnech Vás budou kontaktovat Vaši trenéři s možností přihlásit se i v době, kdy tréninky neprobíhají. Stejně jako u letních turnajů platí, že v případě, že by se camp nemohl uskutečnit, zaplacené poplatky v plné výši vrátíme.

Budoucnost klubu

Opět se budu pohybovat v rovině spekulací. V tuto chvíli nevíme, jaký dopad na náš klub celá situace může mít. Nikdo netuší, jak bude naloženo s dotacemi, zejména s tou z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. O mnoho těžší bude také udržet naše sponzory, kteří i v návaznosti na ekonomické dopady mohou šetřit kde se dá. My však neplánujeme naši činnost nikterak omezit a budeme se ze všech sil snažit fungování našeho oddílu minimálně zachovat v takovém rozsahu, jako v právě skončené sezóně.

Klubový informační systém

V těchto dnech začínáme zaplňovat daty klubový informační systém, který nám dodala společnost esports, s.r.o. V blízké době se tak může stát, že Vám na e-mail přijdou přihlašovací údaje k systému, ve kterém budete potvrzovat účast na zápasech, turnajích, sami budete vkládat zdravotní potvrzení a jiné dokumenty a budete v něm mít možnost komunikovat s trenéry i ostatními rodiči v rámci daných kategorií. Pro nás informační systém představuje zefektivnění práce ve vztahu k mapování docházky na tréninky či párování plateb z bankovního účtu.  

Valná hromada

Původní termín valné hromady byl stanoven na 5. května 2020, čili za nějakých 5 týdnů. Vzhledem k situaci je vysoce pravděpodobné, že se termín valné hromady o pár týdnů posune. Včas Vás o potvrzení či změně termínu budeme informovat.

Provoz kanceláře

Pokud máte jakýkoliv dotaz či Vám je něco nejasného, prosím obraťte se na šéftrenéra klubu Ondru Mrázka, a to buď na email ondrej.mrazek@florbalsumperk.cz nebo na telefonním čísle 731 259 504.

Poděkování

Závěrem mi dovolte poděkovat všem hráčům a hráčkám a jejich trenérům a trenérkám za reprezentaci našeho klubu i města Šumperka. Obrovské díky patří i všem rodičům, kteří se obrovskou měrou pravidelně podíleli na dopravě svých ratolestí na zápasy a nezřídka vytvořili na tribunách parádní atmosféru. Opomenout samozřejmě nemohu ani naše sponzory v čele s Městem Šumperk. Seznam našich sponzorů najdete na hlavní stránce našeho webu. Pokud se chystáte využít služeb v některém z oborů, ve kterých se naši sponzoři pohybují, prosím využijte jejich služeb - oni pak díky Vaší podpoře budou moci podpořit nás. Děkuji.

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS