Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Nový kalendářní rok přinesl juniorkám 3 body

06.01.2020 | Jiří Šváb

5.1. Vsetín – prvním vystoupením letošní rok zahájily juniorky a to nedělním výjezdem do Vsetína.Druhou půli sezony odstartovali slušně. Odrazily se tak od pomyslné nuly nejen brankově, ale i prvními body v soutěži.

S prvním soupeřem, Lions Zlín, naše děvčata držela krok až do desáté minuty, kdy soupeřky poprvé skórovaly při pomalém střídání našich. První třetina ale jinak vypadala herně slušně a nadějně i pro Asper. Bohužel těch pár šancí šlo, ale mimo bránu Zlína.

Ve druhé třetině byla hra dynamická a oba týmy se snažily najít cestu k soupeřově bráně. Zlín využil propadu v naší obraně a ve dvacáté páté minutě skóroval podruhé. Do konce třetiny se mu podařilo zavěsit do brány Asperek ještě dva míčky.

Do třetí části děvčata nastupovala odhodlaně a chtěl zvrátit prozatím nepříznivý stav 4:0 pro Zlín. Tlak na soupeře ale nebyl úspěšný, a naopak Zlín si pojistil vedení a výhru pátým gólem. 5:0

 

Druhé utkání, s domácím Vsetínem však děvčata nevypustila a hned od začátku aktivně zachytávala míčky ve středu hřiště, které pak rychle otáčela na branku soupeřek. Z jedné takové akce zakončila i Pavelková po nahrávce Koukolové a Šumperk vedl 1:0. Radost ale neměla dlouhého trvání. Sólo únik soupeřky a bylo vyrovnáno.  Do konce třetiny však Asperky vykouzlily ještě několik akcí a čas mezi desátou a třináctou minutou patřil jim. Nejprve se trefila Koukolová po asistenci Hegedüšové, minutu na to do odkryté svatyně Vsetína dělovku umístila V. Pavelková z nahrávky Hegedüšové a závěr třetiny pro Asper zajistila Schwabová opět za účasti Hegedüšové. Asper v první části vedl 4:1.

Ve druhé části ale soupeřky zabraly a nejprve snížily po střele z volného úderu na 4:2, využívajíce tak nesoustředění v obraně Asperu. A pak dokonce z obdobné situace ohrozily vedení děvčat za stavu 4:3. Odskok zpět na dvoubrankové vedení na sebe vzala zastupující kapitánka Klára Pavelková a po vypíchnutém míčku sama zakončila na 5:3.

Třetí třetina byla ze strany soupeře s tlakem na naši rozehrávku v podání šikovných hráček, ale Asperky skvěle bránil a blokovaly střely. Ubránily dokonce i oslabení a vytěžily z přesilovky ke konci utkání, kdy vítězství 6:3 pečetila Koukolová střelou k levém růžku branky Vsetína.

Gratulujeme děvčatům k prvním bodům a věříme, že příjdou další. Hned 25.1. v utkání s Třincem nebo Aligators.

 

Komentář trenéra:

„Ráno při odjezdu jsme sice měly lehce namále, když jedna z hráček nedorazila včas, ale vše bylo v pohodě a odčiněno v utkáních. Děvčata mají na to hrát a vyhrávat se všemi týmy v lize snad až na Olomouc, která už měla hrát 1.ligu (úsměv). Dnes to naše děvčata opět ukázala, když udržela na uzdě a potrápila Zlín, byť jsme mnoho šancí neproměnily.

V druhém utkání jsme možná lehce těžily z početní převahy, ale hra byla o to klidnější a opět s mnoha neproměněnými šancemi. Chválím hráčky za stále větší přehled ve hře, sebejistotu na míčku každé z nich, a i když chybují jdou do toho znova. Ano, někdy je to ještě takové hodně nepřehledné, zejména před brankou, ale z toho pak vykouzlíme akci na 3 přihrávky se zakončením. Myslím, že jsme překonali sérii proher a odrazili se ode dna. Gólově rozhodně a bodově vlastně také. Zvláštní uznání  a dík, patří gólmance Klukové, která opravdu předvádí neskutečné zákroky a je výraznou oporou týmu. Děkuji všem děvčatům za výkon, pohodu a soustředěnost na hru. Opravdu rostou!!“

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS