Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Dorostenci doma přehráli Uničov i Prostějov

16.12.2019 | Ondřej Mrázek

V sobotu 14.12.2019 se v hale šumperského Gymnázia konalo další kolo 2. ligy dorostenců, na kterém se domácí Asper střetnul postupně s týmy FBC ZŠ Uničov a SK K2 Prostějov. Dorostencům se v posledních utkáních příliš výsledkově nedařilo a před turnajem figurovali na 7. místě v soutěži. Soupeři Šumperka naopak v dosavadním průběhu podávali stabilnější výkony a před utkáním jim patřilo 2. (Uničov) a 3. (Prostějov) místo v tabulce.

První utkání s Uničovem začalo pro Šumperk velmi dobře. V 7. minutě se po nenápadné střele prosazuje Ondra Konášek a Asper vede 1:0. Bohužel necelou minutu po vstřelené brance domácí inkasují po individuálním úniku hráče hostí a Uničov tak srovnává stav na 1:1. Do konce první části však Šumperk zpřesňuje kombinaci a prosazují se nejdříve Harapát, a po něm Černohous, když jde Asper do vedení 3:1.


V druhé třetině domácí zvyšují náskok na 4:1, když Adam Ston nachází zpoza branky přesně Harapáta, který uklízí míček do prázdné klece. V této fázi hry je Šumperk aktivnějším týmem a těžko by někdo poznal rozdíl v umístění v tabulce. Uničovští však zbraně nesložili a 2 minuty po brance domácích snižují na 2:4. Závěrečné slovo si v této třetině ale vzal opět Šumperk, když Pavel Fleischmann vyváží míček na polovinu soupeře a trefuje míček přesně tahem na zadní tyč - 5:2.

Ve třetí třetině si je Asper vědom svého vedení, brání zodpovědně a čeká na brejkové příležitosti. Uničov sice snižuje ve 29. minutě hry na rozdíl 2 branek a následně získává výhodu přesilové hry, nicméně tu nevyužívá. Domácí následně také dostávají možnost početní výhody a v ní přidává poslední branku Asperu Matěj Pírek, když po chytré sehrávce od Harapáta přesně trefuje nad rameno brankáře Uničova.

I druhé utkání začínají šumperští skvěle a po 23 vteřinách jsou do vedení zásluhou Marečka. Soupeř ale minutu po této brance srovnává na 1:1 po chybě v obraně domácích. V 8. minutě dostává Šumperk možnost přesilové hry, a tu využívá, když krásnou kombinací domácí naprosto vyšachovávají 4 obránce Prostějova a Ondřej Sitta uklízí míček do prázdné branky. Do konce první třetiny jsou no obou stranách vyloučeni ještě 2 hráči, ale skóre už se nemění - 2:1

Na začátku 2 části Šumperk zvyšuje vedení na 3:1, když Matěj Pírek nachází přihrávkou volného Fleischmanna, který míří přesně. Chvíli poté je ale vyloučen domácí Kašpar a Prostějov z přesilové hry snižuje na 3:2. Utkání se začíná přiostřovat a množí se osobní souboje a fauly na obou stranách. Do konce třetiny už se žádný z týmů neprosazuje a tak začíná s mírným náskokem třetí třetinu Šumperk.

Dlouho se hraje bez úspěšného zakončení, než odražený míček šťastně doklepává do branky Prostějova Filip Černohous a zajišťuje Šumperku vedení 4:2. Poté Prostějov opět fauluje a nabízí domácím další početní výhodu, kterou proměňuje pohotovou střelou Mareček. Následně Šumperku příliš nedělá problém ubránit třígólový náskok, když se Prostějov v závěru dopouští 2 chyb při střídání a domácí si tak v poklidu dokráčeli pro vítězství 5:2.

Komentář trenéra Ondřeje Mrázka: "Od začátku sezóny vidím, že se herně dokážeme vyrovnat v soutěži komukoliv, ale ne vždy to dokážeme dokázat i na výsledkové tabuli. Dnes jsme měli i trochu štěstí v zakončení, ale i tak jsme si obě výhry za náš výkon zasloužili. Kluci bojovali od začátku do konce, ohromně nám pomohli mlaďasi ze starších žáků, jejich nasazení a odvaha se mi moc líbily. Skvělá byla také podpora rodičů v hledišti, za kterou jsem moc vděčný. Jenom mě mrzí zranění Fildy a Jirky, ale to je prostě sport. Oběma klukům přeji brzké uzdravení a návrat na palubovku." 

Sestava:

Juráň, Harapát, Fleischmann, Flašar, Macák, Pírek, Mareček, Sitta, Mlynář, Kotek, Konášek, Černohous, Ston, Kašpar

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS