Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Muži "B" v úvodním domácím turnaji na body nedosáhli

07.10.2019 | Ondřej Mrázek

V neděli 6.10. v hale šumperského Gymnázia odehrála rezerva mužů svůj první domácí turnaj v sezóně. V prvním utkání se jim do cesty postavilo družstvo FBC Droždín, v druhém se pak muži utkali s Jamajkou Kojetín. Ani v jednom duelu se šumperským tentokrát nepodařilo zvítězit.

V první třetině prvního utkání proti týmu FBC Droždín se domácí dostávali hodně dlouho do tempa a výsledkem bylo rychlé vedení soupeře 2:0 již ve 3. minutě utkání. Poté začali domácí hráči zvyšovat střeleckou aktivitu a dařilo se jim postupně snižovat náskok soupeře.

Hra byla po většinu zápasu vyrovnaná. Asper se snažil držet míček a tvořit hru, jenomže Droždín byl daleko aktivnější v napadání a znepříjemňoval tak rozehrávku Šumperka. Když Kováč svým 3. gólem v utkání vyrovnal na 3:3, šlo se do poslední třetiny za nerozhodného stavu.


V té se přiklonilo štěstí na stranu Droždína a ten si po dalších 2 brankách připsal výhru za 3 body vítězstvím 5:4. Výkon některých hráčů domácích byly v tomto utkání opravdu "zahřívací", jelikož toho předtím neměli moc odtrénováno.

V druhé zápase proti Jamajce Kojetín už se domácí prezentovali lepším, zodpovědnějším výkonem především směrem do obrany, jenomže i tak si neodpouštěli individuální chyby v rozehrávce a ty soupeř uměl trestat. Kojetín je navíc známý důraznou hrou u mantinelů a v brankovišti, a tak bylo na hřišti k vidění mnoho osobních soubojů.

Jednu takovou situaci proměnili hráči Kojetína ke konci první části, když po nedůrazu před brankou dorazili míček až za záda Malínka. Na tuto trefu odpověděl v krátkém čase střelou ze středu hřiště Basler a první část tak skončila nerozhodně 1:1. 

V druhém dějství se obraz hry příliš neměnil. Domácí se snažili prosadit na polovině soupeře, ale ten poctivě bránil a dobrým přistupováním nedával hráčům Asperu mnoho času a prostoru na kvalitní řešení. Těm se tak nedařilo vytvořit si dostatečně slibné šance a po individuální akcí hostů v 19. minutě prohrávali 1:2.

V poslední třetině se ještě šumperští snažili s výsledkem zápasu něco udělat, jenomže střelci si v tomto utkání nejspíš nechali střelný prach v kabině a namísto vyrovnání přišlo navýšení vedení Kojetína, když si Žák po přihrávce před branku srazil míček nešťastně do vlastní sítě.

Závěrečný nápor a drama se nekonalo a tak Kojetín nakonec zvítězil 3:1 a domácí si budou muset na své první body v sezóně ještě počkat. Doufejme, že ne moc dlouho.

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS