Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Mladší žáci mají za sebou první turnaje sezóny

07.10.2019 | Ondřej Mrázek

Obě družstva mladších žáků, Black a White, mají za sebou první 2 turnaje sezóny a my se k nim nyní vracíme s krátkým zhodnocením. 

Na úvod by se slušelo zmínit, že letos probíhají turnaje novou formou. Vzhledem k tomu, že se v minulých letech nehledělo na výkonnost jednotlivých týmů, učinila se tak jistá změna, která rozdělila týmy do horší a lepší skupiny, za účelem zabránit tomu, aby se nesetkávaly týmy, mezi nimiž končí zápasy 15:0. Každý klub udělal jeden silný tým a jeden z nováčků, teda až na jeden oddíl. FbC Asper Šumperk v souladu s klubovou koncepcí v této věkové kategorii ještě nerozděluje hráče a hráčky podle výkonnosti, a tak i vzhledem k výsledkům z minulé sezóny přihlásil obě družstva do "lepší" skupiny.


V sobotu 28.9 se družstvo White utkalo v Uničově s týmy z Olomouce, Uničova, Přerova a Mohelnice. Až na první duel, kdy se mladé naděje Asperu teprve dostávaly do zápasového tempa, se týmu dařilo hrát velkou porci času s míčkem na svých hokejkách a udávat tempo hry. 

"Ze 4 utkání jsme dokázali ve 3 zvítězit a nebýt ospalého začátku v prvním utkání, tak jsme mohli i v tomto duelu pomýšlet na úspěch. Na začátku sezóny nám ještě tolik míček nedrží na čepeli, ale věřím, že se to bude postupem času zlepšovat. Musím ale všechny pochválit za nasazení a snahu hrát týmově", komentuje první turnaj asistent trenéra Daniel Venouš.

Komentář trenéra Jiřího Trávníčka:

"V neděli 29.9. měl FbC Asper Šumperk Black výhodu domácího prostředí, jelikož se turnaj konal v prostorách našeho Gymnázia. Nemá asi význam popisovat každý zápas, který jsme sehráli. Do Šumperka zavítaly týmy z Uničova, Šternberka, Přerova a Olomouce. Dvakrát jsme odcházeli s výhrou a stejně, tak s prohrou. Z pohledu trenéra by statistiky mohly být lepší, ale už je tomu dlouho, co jsem se odprostil od hodnocení zápasu podle výsledku na tabuli. Hráli jsme vyrovnanou partii s každým soupeřem, šli jsme do každého zápasu s pokorou a šlapali až do konce. Já jsem maximálně spokojený. 
První prověření sil za mě dopadlo skvěle. Víme, kde se musíme zlepšit a pracujeme na tom. Poslední větou bych chtěl vzkázat klukům, že jsou to borci a mají můj respekt za bojovnost.

Jsme si vědomi toho, že nás to bude stát pár prvních míst, ale je pro mě daleko důležitější vědomí, že všichni naši hráči budou hrát kvalitní zápasy se sobě rovnými a nebo lepšími soupeři. Raději budu jezdit na zápasy, kde prohrajeme 2:5, než se vychloubat bezcennými výhrami, které by z nás dělaly mistry světa a neposouvaly by nás dál. Jsem pyšný, jak je to nastavené. Nutí nás to na sobě neustále pracovat."


 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS