Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Dorostenci v Lipníku vybojovali 3 body

07.10.2019 | Ondřej Mrázek

V sobotu 5.10.2019 se odehrálo další kolo 2. ligy dorostenců, tentokrát v Lipníku nad Bečvou. V prvním utkání dokázal Asper zvítězit nad Mohelnicí 6:5 a v druhém podlehl rezervě Olomouce poměrem 3:4.

První zápas jsme začali velmi slibně a už v 6. minutě hry jsme šli do vedení 2:0 zásluhou 2 Ondrů, Konáška a Sitty. Jenomže uběhly necelé 2 minuty a soupeř srovnal krok po zaváhání našich beků na útočné polovině - 2:2. Vytváříme si spoustu šancí, jenomže do konce první části už branka nepadne, a tak se jde do přestávky za nerozhodnutého stavu.


V druhé třetině máme opět spoustu brankových příležitostí, jenomže proměnit se nám je stále nedaří. Mohelnice čeká na naše chyby a vyráží do nebezpečných protiútoků. V 17. minutě konečně odskakujeme do vedení 3:2 po střele Honzy Kašpara, jenomže soupeř v poslední minutě druhé části opět srovnává - 3:3.

V závěrečné třetině začíná padat více branek. Lepší vstup do této části máme opět my a ujímáme se vedení 4:3, když míček ve skrumáži dorazil za záda Mohelnického brankáře opět Honza Kašpar. Po této brance bohužel přišlo opět polevení v koncentraci a Mohelnice nás trestá dvěma brankami v rozmezí jedné minuty. Následné vyloučení Marečka nám bere další vítr z plachet a dostává nás pod tlak. Tým ale posbírá zbytky sil a v oslabení srovnává Ondra Sitta přesnou střelou na bližší tyč. Oslabení ubráníme a do posledních minut utkání dáváme všechno a věříme v úspěch. Ten týmu zajistil zkompletováním hattricku Ondra Sitta, když v poslední minutě zápasu trefuje přesně levou šibenici po výběhu od mantinelu - 6:5.

Po ne moc dlouhé době na odpočinek nastupujeme do druhého utkání již lehce unavení, ale s chutí se poprat o další body proti Olomouci B. Úvod máme opět slibný, když Šmotkovo nahození protečuje za záda Tom Kubíček - 1:0 pro Asper. Záhy však přichází vyloučení Ondry Sitty a Olomouc proměňuje početní výhodu - 1:1. Po pár minutách přichází další chyba v obraně a Olomouc jde do vedení 2:1, když se jí podařilo dostat odražený míček po několika dorážkách až za záda Franty Juráňě. Své vyloučení do konce třetiny Ondra Sitta odčinil, když se po úniku trefil z delší vzdálenosti přesně pod ruku Olomouckého brankáře a srovnal stav zápasu na 2:2.

V druhé třetině soupeř opět odskakuje do vedení po další proměněné přesilovce, ale my nepřestáváme bojovat a odměnou nám za to je další srovnání Ondry Sitty - 3:3. Do poslední třetiny tak jdeme opět za nerozhodného stavu.

V poslední třetině nám už trochu dohází síly a na hře se podepisuje i absence jednoho hráče a zranění dalšího. I tak dáváme do koncovky poslední zbytky sil a snažíme se překlonit výsledek na naši stranu. To se ale 3. minuty před koncem podařilo Olomouci a ani náš závěrečný nápor už skóre nezměnil, a tak prohráváme po srdnatém boji 3:4.

Komentář trenéra Ondřeje Mrázka:

"Naše hra se zápas od zápasu zlepšuje, kluci si zvykají na systém a zároveň mě někteří překvapují svou šikovností. Až si budeme navzájem víc věřit v kombinaci tak můžeme hrát dobrý florbal. Trochu nás trápí zbytečná vyloučení a někdy až přehnané sebevědomí, kdy pak propadáme hluboko na soupeřově polovině, ale to je bez pochyby lepší, než kdybychom se nemohli dostat z vlastního pásma. V rozehrávce děláme pokroky, ale náběhy útočníků jsou pořád dost nekoordinované a často si ztěžujeme hru tím, že ze zdvojení míček neposuneme na volného hráče a ztratíme jej na středu hřiště, což bývá většinou dost nebezpečné. Nicméně nasazení tam je, teď je jen potřeba ho přenést i na tréninky."

Sestava: Juráň (G), Harapát, Fleischmann, Šmotek, Černohous, Sitta, Mareček, Konášek, Kašpar, Kubíček

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS