Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

V omlazené sestavě Šumperk na Hranice v přátelském utkání nevyzrál

23.08.2019 | Ondřej Mrázek

Ve čtvrtek 22.8.2019 odehrálo družstvo mužů A v rámci přípravy na sezónu 2019/2020 přátelský zápas s družstvem FBC Hranice, které ještě vloni nastupovalo proti šumperským v Divizi D. Nový účastník Národní ligy - Východ přijal pozvánku a tento duel od 18:30 hod tak mohlo sledovat více než 50 diváků v hale. V zápase zvítězily Hranice poměrem 6:3.

Celé utkání bylo až na pár okamžiků vedeno v přátelském duchu, avšak hned od začátku ve vysokém tempu. Oba  trenéři měli k dispozici kompletní 3 formace, a tak se oba týmy často pouštěli do vysokého presinku.


V rámci zapracovávání mládeže do seniorského družstva se za Šumperk v premiérovém utkání v mužské kategorii představili hned 4 mladí hráči a odchovanci klubu - Jan Mannl (2002), Antonín Harapát (2003), Pavel Fleischmann (2003), Karel Mareček (2003). Poslední tři jmenovaní jsou navíc posledním rokem oficiálně v kategorii dorostenců, tudíž ještě rok nemohou nastoupit v oficiálních soutěžích mužů. I tak všichni ukázali, že se v tvrdé konkurenci rozhodně nebojí předvést co umí, a jsou velkým příslibem do budoucna.

V utkání šel první do vedení domácí Asper, když v polovině první třetiny našel Šíma křižnou přihrávkou Zapletala, který se příklepem z delší vzdálenosti trefil přesně k tyči. Hranice bohužel pro domácí rychle srovnaly po nedorozumění v obraně Šumperka, kdy hostující Velech umístil nához z poloviny hřiště přesně za záda Byvana. Hranice se po nenápadných střelách trefily ještě dvakrát a odskočily do vedení 3:1. Na to odpověděl kapitán domácích Trávníček, když po individuální akci trefil přesně horní růžek branky - 3:2.

Ve druhé části Hranice navýšily svoje vedení na 5:2 po několika zaváháních domácích v obranném pásmu. Napadání hostů dělalo Asperu problémy a náročný tréninkový rozvrh byl také znát na pohybu některých hráčů, avšak ti nesložili zbraně. Snížení na 5:3 přinesl Šumperku trefou z velkého brankoviště Matěj. Poté následovala domluvená "vsuvka", kdy si oba týmy mohly vyzkoušet jednu situaci v početní výhodě. Hranice byly úspěšnější protože svou využily a šly do vedení 6:3, a i když Šumperk v závěru utkání ještě dorážel na soupeře a vynutil si i druhou početní výhodu, tak branku z toho domácí hráči nevytěžili.

Komentář trenéra Ondřeje Mrázka:

Vzhledem k tomu, v jaké fázi přípravy se nacházíme, jsem s výkonem relativně spokojen, i když si nemyslím, že by někomu z hráčů utkání nějak ohromně sedlo. Příjemně mě překvapili svými výkony mladí kluci, které trénuji v dorostencích. Po taktické stránce měly Hranice navrch, dost nám znepříjemnily hru jejich napadáním hluboko na naší polovině. Jsem rád, že se i na přátelské utkání přišli podívat diváci v celkem hojném počtu a doufám, že nás budou podporovat i v sezóně.

Sestava FbC Asper Šumperk

Byvan, Malínek, Vařeka, Patsch, Maixner, Zapletal, Jeřábek, Harapát, Trávníček, Mrázek, Venouš, Mannl, Šíma, Matěj, Hruban, Fleischmann, Mareček

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS