Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Přípravka zakončila sezónu 3. místem

01.05.2019 | Ondřej Mrázek

Naše nejmladší kategorie se vydala v sobotu 27.4.2019 ke svému poslednímu turnaji v sezóně, a to do nedalekého Uničova, kde se utkala s dvěma celky Přerova, s domácím Uničovem a také Lipníkem. Turnaj se hrál tentokrát na dvou hřištích po vzoru soutěže elévů, a tak si všichni mohli užít spoustu času na hřišti.

Hned úvodní dva zápasy byli v úplné režii Asperu. V prvním utkání se šumperským nadějím postavilo družstvo Přerov Žraloci, a od začátku utkání se hrálo v podstatě jen na jednu branku na obou hřištích. Asperáčci si zkoušeli různé kličky a překvapovali i pěknými kombinacemi, kdy mnohokrát naprosto převezli obranu soupeře a s lehkostí stříleli jednu branku za druhou. Zápas nakonec skončil v součtu vítězstvím 18:1 pro Šumperk.


V druhém zápase proti Lipníku pokračovali šumperští v tvoření hry, a to jim přinášelo často ovoce. Branky stříleli téměř všichni, a hra občas připomínala "kočku s myší", kdy si Asper opět dokráčel pro vítězství 23:5. Tento zápas se obzvláště vydařil Honzovi Žižkovi a Tomáši Běhalovi a v brance byli téměř bezchybní Matěj Koutný a Marek Zika.

Ve třetím utkání na nás čekal silný Uničov. Ze začátku jsme měli přehnaný respekt ze soupeře a ten šel rychle do vedení. Nicméně postupným získáváním sebevědomí jsme brzo srovnali krok. V zápase si hráči soupeře často nevěděli rady s šikovnými tahouny Emčou Smoluchovou a Lukášem Vítkem, kteří byli v soubojích jeden na jednoho velmi silní, a s podporou pěkných střel z dálky rychlíka Dana Markovského, mohli Asperáčci dlouho pomýšlet na vítězství. Z toho se nakonec po vyrovnaném utkání bohužel radoval Uničov, a to těsným vítězstvím 17:16. 

V posledním utkání jsme posbírali poslední síly a soupeřem nám byl silnější ze dvou družstev Přerova, Tučňáci. Hra byla i tentokrát poměrně vyrovnaná, avšak na výkonu šumperských už se podepisovala únava z předchozích utkání v rychlém sledu, a tak se po srdnatém boji musel opět sklonit před soupeřem po výsledku 10:13.

Na turnaji jsme tak získali celkové 3. místo. Nejlepší hráčkou Šumperka byla vyhlášena Emča Smoluchová.

Komentář trenéra Ondřeje Mrázka:

"Tato kategorie mi dělá čím dál tím větší radost, a to především proto, jak se všichni rychle zlepšují. Za ten rok někteří udělali takový pokrok, ve který jsem ani ve snu nedoufal, a já si jen přeji, aby jim jejich obrovské nadšení pro hru vydrželo. Chci moc poděkovat všem rodičům, kteří celou sezónu jezdili s dětmi na turnaje a podporovali je jak na hřišti tak mimo něj."

Soupiska: Koutný (G), M. Zika (G), V. Zika, Smoluchová, Markovský, Vítek, Nikodem, Běhal, Markovský, Žižka, Honzák 

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS