Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Mladší žáci Yellow vezou z turnaje ve Velké Bystřici 2. místo

08.04.2019 | Ondřej Mrázek

V neděli 7.4.2019 vyrazilo družstvo ml. žáků Yellow k předposlednímu turnaji sezóny do Velké Bystřice, kde se postupně utkalo s Lutínem, Droždínem, Mohelnicí a Uničovem. Turnaj byl pro hráče specifický, jelikož se hrálo na nejmenším možném rozměru hřiště a tak si všichni mohli vyzkoušet zase trochu jiný styl hry, ve kterém vyniknou zase jiné dovednosti.

V prvním zápase se Asper ještě rozehrával, když se mu proti Tornádům z Lutína dlouho nedařilo procpat míček za záda brankáře. Šumperk víceméně kontroloval míček a Lutín nepouštěl do větších šancí, jenže se mu nedařilo najít v rozhodující chvíli volného spoluhráče na slabé straně, a tak se na branky čekalo až do druhé poloviny. V té už se trefil dvakrát Tobiáš Doubrava, a Asper nakonec tento hubený náskok ubránil a zvítězil 2:0.

To v druhém utkání už se Šumperk střelecky prosadil daleko častěji, a v podobném průběhu, jako v předešlém utkání, si došel pro pohodlnou výhru 10:0. V utkání se několikrát trefil pěkně z dálky Theo Wind.

Třetí zápas proti Mohelnici byl o něco vyrovnanější, i když obraz hry tomu moc neodpovídal. Mohelnice hrozila pouze občas a byl to především Šumperk, kdo byl aktivnější v zakončení a vytvořil si více šancí. Nicméně po první části svítilo na tabuli skóre 1:1. Po ještě koncentrovanějším a bojovnějším výkonu v druhé polovině ale Asper dokázal odskočit až na 4:1 a své vedení následně i udržel a tak se šumperští mohli radovat ze třetí výhry na turnaji. Utkání rozhodl hattrickem Honza Jarmar.

V posledním utkáni si to Asper rozdal o první místo na turnaji s Uničovem. Šumperk se snažil od začátku hrát aktivně, avšak hrubými chybami v obraně nabídl Uničovu několik 100% šancí a ten je nekompromisně využil. A když se několik dalších šancí Asperu neujalo, po první polovině bylo skóre 0:5 ve prospěch soupeře. V druhé polovině ale Šumperk zabral a snížil na 2:5, když se trefili Jarmar a Klučka. Jenomže šumperské trápení v útoku i tak pokračovalo a poté co soupeř přidal ještě 2 branky bylo utkání rozhodnuto.

Asper se tak umístil v konečném pořadí turnaje na 2. místě.

Komentář trenéra Ondřeje Mrázka:


"Jak již bylo zmíněno, turnaj byl velmi specifický rozměrem hřiště i povrchem, na který hráči nejsou moc zvyklí. I tak jsem byl však velmi příjemně překvapen, jak se hráči dokázali přizpůsobit a hledali přihrávkami spoluhráče ve volných prostorech, kterých bylo tentokrát opravdu málo. Těžko se mi vyčítá mizerné zakončení, na tomto povrchu sám pořádně nevystřelím. Každopádně si myslím, že v budoucnu můžeme hrát s daleko větším sebevědomím. Občas máme ze soupeře až příliš velký respekt, přitom naprosto neoprávněně."

Sestava: Žák (G), Klučka, Wind, Jelen, Kotoulek, Jarmar, Husovský, Doubrava, Kylar, Uhrák, Jecu

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS