Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Mladší žáci na domácím turnaji proti silným soupeřům sbírali zkušenosti

18.02.2019 | Ondřej Mrázek

V sobotu 16.2.2019 se v hale šumperského gymnázia odehrál další ze série turnajů OL ligy ml. žáků, na kterém se kromě dvou domácích týmů představili také soupeři ze Šternberka, Uničova a Přerova. Hráči Asperu byli tentokrát rozřazeni do týmů dle ročníku narození, a tak si mohli kluci vyzkoušet hru zase s novými spoluhráči.

Hned v prvním duelu turnaje proti sobě nastoupila obě šumperská družstva a po vyrovnaném průběhu utkání se nakonec radovalo s výhry 3:1 družstvo Blue. To čekal v dalším utkání soupeř z Přerova a hned od prvního hvizdu bylo jasné, že se zápas odehraje ve vyšším tempu. Přerov se po zaváhání v obraně dostal do dvoubrankového vedení, avšak Asper nechtěl darovat kůži lacino a zejména první formace si vytvářela mnoho brankových příležitostí. Přerov si ale bohužel vedení dokázal pohlídat a ani snížení ze strany Šumperka nepřineslo více, než prohru 2:4.


Ve svém třetím zápase si už "blůčkaři" připsali další vítězství, když po skvělém výkonu přetlačili silný Šternberk, a za podpory výborných zákroků Peťi Drozda v brance si dokráčeli pro vítězství 3:0. Poslední duel se však opět Šumperku příliš nepovedl a i když si proti Uničovu dokázal vytvořit několik šancí, většinou jej zradila produktivita v zakončení. Naopak soupeř dokázal hned několikrát zachovat chladnou hlavu a nekompromisně vykombinovat šumperskou obranu, a po 2 neproměněných nájezdech museli domácí překousnout porážku 1:6.

To mladší družstvo Yellow, složené převážně z hráčů ročníků 2007 a 2008, mělo na turnaji o něco těžší pozici. V těžké konkurenci se ale výzvy nezaleklo, a proti soupeřům předvádělo sympatické výkony. V druhém utkání na turnaji proti Šternberku mohli hráči dlouho pomýšlet na úspěch, ale soupeř dokázal v závěru utkání odskočit na rozdíl 3 branek a to rozhodlo o jeho vítězství 7:4. 

Ani v dalším utkání se bohužel týmu Yellow nepodařilo zvítězit, jelikož narazil na suverénní Uničov, a i přes nadějný průběh první poloviny, po které svítil na tabuli stav 2:4, se nepodařilo hráčům Asperu napadáním vytvořit nebo proměnit dostatek šancí na zvrat v utkání, a tak nakonec svému soupeři podlehli 2:6.V posledním utkání si však "asperáci" střelecky spravili chuť a ve velmi vyrovnaném utkání s kvalitním Přerovem nakonec vybojovali bod za remízu 5:5.

Komentář trenéra Ondřeje Mrázka:

"Na dalším domácím turnaji se nám podařilo nasadit hned 2 družstva, za což jsem velmi rád. Těší mě také, že přijeli velmi kvalitní soupeři, a kluci si tak mohli zahrát 4 těžké zápasy. Byl jsem převážně spokojený s předvedenou hrou a naším nasazením, ale výsledkově je turnaj pro mě trochu zklamáním. Je potřeba zapracovat na hodně věcech, ale řekl bych, že dovednostně jsme udělali za poslední dobu významný krok vpřed. Kde vidím největší rezervy, tak to je jednoznačně trpělivost a klid při rozhodování ve finální fázi." 

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS