Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Dorostenci byli doma opět úspěšní a posunuli se na průběžné 4. místo

19.11.2018 | Ondřej Mrázek

Po ml. žácích se na domácích parketách představilo také družstvo našich dorostenců, které chtělo navázat na dobré výkony z předchozích zápasů a potvrdit roli mírného papírového favorita proti soupeřům z Lipníku nad Bečvou a Hranic na Moravě.

K prvnímu duelu nastoupili šumperští proti Lipníku. Hned od začátku utkání Asper kontroloval míček a postupně se dostával do lepších a lepších šancí. První třetina ale branku i tak nenabídla, když se na obou stranách brankáři střídali s výbornými zákroky.

Pokud v první části Šumperk dominoval pouze opticky, v druhé to již dokázal vyjádřit i ve skóre a rychle vedl 5:0, kdy se v rámci prvních 3 minut dokázali prosadit Harapát, Mareček, Mannl a dvakrát Sitta. Lipník sice ve dvou po sobě jdoucích početních výhodách dokázal snížit na 2:5, ale více se mu v prostřední třetině nepodařilo.

V poslední části se domácím dařilo kontrolovat tempo hry, nenechat se vyprovokovat tvrdou hrou, a nepouštět soupeře do větších šancí, a po dalších 3 brankách Asperu a 2 korekcích Lipníku si Šumperk v poklidu došel pro další vítězství poměrem 8:4.

V druhém utkání nastoupil Šumperk proti Hranicím, a průběh první třetiny byl velmi podobný prvnímu utkání domácích. Brankáři působili v brance jistým dojmem, a ani tato první třetina branku nepřinesla.

Ani v druhé části se obraz hry příliš nezměnil. Hráči Asperu si postupnou rozehrávkou vytvářeli velké množství šancí, avšak branku se z nich vytěžit dlouho nedařilo. Až v poslední minutě druhé části se ujala nenápadná střela Ondry Konáška a rázem byl Šumperk ve vedení. I nadále se ale příliš nedařilo domácím hráčům proměňovat i ty nejvyloženější pozice, a tak i přechod a začátek poslední třetiny nabídnul drama.

V posledním dějství se Hranice vysunutým napadáním snažily s výsledkem ještě něco udělat, avšak pozorná obrana domácích, jistý Franta Juráň v brance, a pojišťující gól Honzy Mannla po krásné individuální akci zajistil Asperu těsné vítězství 2:0, a zisk 6 bodů do tabulky.

Šumperk se tak díky těmto výsledkům posunul na průběžné 4. místo v tabulce soutěže, se snahou atakovat týmy nad ním.

Komentář trenéra Ondřej Mrázka:

Dnes to byl především poctivý přístup v obraně, který nám pomohl držet pevně otěže zápasů i v momentech, kdy se nám příliš střelecky nedařilo. Náš herní projev se postupně zlepšuje, nicméně pořád máme hodně prostoru pro růst. Nejvíce je potřeba zapracovat na klidu a rozvaze při řešení brankových situací, tam jsme často příliš netrpěliví a zbrklí. Poděkování tradičně patří rodičům a fanouškům v hledišti.

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS