Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Opravdu týmové vystoupení dorostenek jim přineslo další 3 body.

24.10.2018 | Jiří Šváb

OSTRAVA ČPP - Dorostenky předvedly, že umí hrát týmově a zejména pokud ztratí brankářskou oporu a musí se spolehnout na spoluhráčku, která v bráně nikdy nebyla.

Nedělní ráno bylo hodně ospalé a plné divné atmosféry. Odjezd do Ostravy v 6:15 asi nikomu na pohodě nepřidá. Přesto ale dorostenky vyrazily ve svém současném plném stavu a s chutí se poprat o 3 body, které nabízelo utkání s Přerovem. Včasný příjezd na místo a dostatek času před prvním utkáním dovolil celému týmu dostatečné probuzení a warm-up.

Do utkání s FBC Přerov vstoupily Asperky dynamicky a hra se poměrně dlouho držela na půlce hřiště, kde ale naše děvčata dokázal slušně odebírat míčky soupeřkám a okamžitě otáčet do protiútoku. Soupeřky část ubránily, ale za cenu několika faulů. Z potrestání jednoho takového faulu padla i první branka, když Koukolová z volného úderu jen těsně minula rožek brány a od břevna odražený míček pohotově dorazila Horčičková. Šumperk vedl ve 3 minutě 1:0. Časomíra však měla výrazné problémy a tak na tabuli svítil výsledek 1:1 a po urgenci dokonce 1:2 –). Online zápis první části tak neodpovídá skutečnému průběhu. Naše hráčky ale výsledek nesledovaly a hnaly se za další brankou. Při jedné soupeřově akci náš tým postihla katastrofa v podobě zranění gólmanky Dominiky Vašíčkové. Po nutném ošetření a dohodě v týmu nastoupila ke svému vůbec prvnímu gólmanskému vystoupení Simona Doubravová. Čas na nějaké gólmanské školení nebyl. Instrukce pro zbytek týmu však zněly jasně: nedovolit soupeřkám ohrozit Simču v brance a hra za Domču. Od této chvíle fungoval tým jako mašina a obránkyně Koukolová a Lišková pobíraly střely soupeřek a bezpečně odebíraly míčky na hraně velkého brankoviště i v rozích. Spoluprací středních útočnic Hegedüšové a Jílkové s aktivními křídly Krobotové, Vašíčkové a Horčičkové se Přerov hodně otřásal v obraně. Několik míčků jen těsně minulo jejich branku. Třetina skončila 0:1 pro Šumperk.

Doubravová v bráně opravdu kouzlila a několik střel vyrazila a chytla jak v první tak i v druhé části. Aktivita na obou stranách ve druhé třetině byla vysoká. Přerov se snažil srovnat a Šumperk naopak navýšit brankový rozdíl. Podařilo se to Horčičkové důrazem v brankovišti po přihrávce Vašíčkové (0:2).  Přerov srovnal až ke konci 2. části, kdy míček z volného úderu prošel těšně kolem tyčky naší branky (1:2).

Třetí třetina byla ve znamení tlaku Přerova do naší branky. Z jednoho takového útoku však vytěžila odebráním míčku Vašíčková a sama zakončila na (1:3). Soupeřky zpřesnily hru a několika akcemi pokračovaly v ohrožování gólmanky Doubravové, která si opět skvěle poradila a míčky vyrazila nebo chytla. Už jen jediná střela prošla za její záda a Přerov snížil na 2:3. Asperky ale své tři body nepustily a i v oslabení 2 minuty před koncem, ubránily své zasloužené 3 body. Hvězdou utkání se stala Simča Doubravová jejím přístupem k roli gólmana a obětavostí s jakou likvidovala střely soupeřek.    

 Ne že by druhé utkání bylo dorostenkám jedno, ale duel s FBS Olomouc braly spíše jako dobrou zkušenost při hře v obraně. Aktivita děvčat Olomouce byla výrazná. Přesné a rychlé akce je přivedly k náskoku 4 branek v pěti minutách první části. Asperky ale dokázaly, že takové akce umí také a po rychlém výběhu Vašíčkové a sehrávce před bránu na Hegedüšovou, snižují střelou do otevřené branky na 4:1. Ve druhé i třetí třetině se naše děvčata soustředila na důslednější obranu, ale soupeřky i tak nám nadělily dalších sedm branek. K několika protiútokům sice vyrážely Krobotová, Vašíčková, Hegedüšová i Horčičková, ale akce končily bud mimo nebo na gólmance FBS Olomouc. Výsledek není moc hezký, ale cíl, rozdíl branek méně než 10 byl splněn. Neskutečnými zákroky se opět předvedla Simona Doubravová, podporována ze střídačky zraněnou Dominikou Vašíčkovou.  

   „Chtěli jsme 3 body s Přerovem a ty vezeme. Skvělé ale je, jak holky opravdu po zranění Dominiky a nasazení Simony, nebrankáře v bráně, fungovaly jako neskutečný tým!!. Vzájemně se podporovaly, střídaly super a nechaly na palubovce dost sil. Utkání s Olomoucí komentovat nechci. Bylo to vlastně pokračování týmové hry prvního utkání, ale s výrazně silnějším soupeřem. Přesto chválím děvčata za odpovědný přístup jak k utkání, tak za chování v kolektivu. Bez toho to prostě u kolektivních sportů nejde. Děkuji, děvčata.“, trenér Jiří Šváb

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS