Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Neděle je odpočinku den, ale pro ženy Asperu byl opět plný florbalu.

10.10.2018 | Jiří Šváb

Paskov - další pokus vybojovat své první body ženám přes velké nasazení nevyšel.

Neděle je odpočinku den, ale pro ženy Asperu byl opět plný florbalu.  

Čekala je cesta do Paskova, kde tentokráte s posilami ostřílených hráček, ale i juniorského mládí nastoupily ke dvěma utkáním. V moderní hale se jim jako první soupeř postavil tým FBS Olomouce B, který je již tradičně z části složen s hráček se zkušenostmi z extraligy.

Hráčky do tohoto utkání vstupovaly s chutí favoritkám již tradičně zatopit. Trápit se jim Olomouc dařilo celou první část, kdy se sice soupeř dostal do několika šancí, ale nedokázal buď překonat gólmanku Davidovou, nebo byl zastaven obranou Asperaček. Naopak se ženám podařilo v poslední vteřině vstřelit branku a to pěknou kombinací a důrazem do brány, znovu hrající Pulterové z přihrávky Švábové V.

Hráčky Olomouce se ale nenechaly zaskočit a od druhé třetiny začaly zvyšovat rychlost a kvalitu hry. Naše ženy odolávaly náporu a snažily se podnikat protiútoky ještě celých šest minut. Některé akce zaváněly i brankou, ale ze dvou branek se nakonec těšila Olomouc a ujala se vedení (1:2). Usilovnou obranou si navíc Pulterová vysloužila 2 minuty na trestné lavici a Asper tak musel předvést, jak umí hrát v oslabení. A ženy prokázaly, že umí.

Poslední část se nesla v duchu pokusů obou soupeřů rozhodnout zápas ve svůj prospěch. Asperky nevyužily přesilovku, když střely blokovala obrana soupeřek nebo pobrala Olomoucká gólmanka. Soupeřky se snažily více držet míček a jít do překvapivých zakončení. Vítěznou brankou nakonec potvrdilo FBS svoji herní převahu dvě minuty před koncem (1:3). Naše hráčky se ještě snažily vyvíjet tlak a alespoň jednou skórovat, ale to se jim už nepodařilo. Přesto měly po tomto utkání radost ze hry jako již tolikrát a výsledek je potěšil.

 

Do druhého utkání s domácím týmem Paskova ženy vstoupily plné elánu a chutě poprat se o první body. Paskov za poslední půlrok hodně herně vyrostl. Do první třetiny ale lépe a více přesvědčivě vstoupil hráčky Asperu. Švábová V. si hned v první minutě udělala výlet z obrany, proháčkovala se až před branku Paskova a gólmance nedala šanci. Asper vedl (0:1) a do žen jako když střelí. Hra byla velice aktivní a nebýt několika nepřesností soupeřky by lovily více míčků ze své sítě. Podobně jako Švábová si po výhozu Davidové udělala výlet Janů a na poslední chvíli vymetla opačný růžek branky Paskova (0:2). Herně pěkná třetina.

Nápor Šumperka ve druhé části už ale nebyl takový a Paskov se trefil v naší přesilovce a vrátil se do hry (1:2) a do minuty přidal vyrovnávací branku (2:2). Asperky nechtěly vzdát, ale šance, které si vytvářely, končily nepřesnostmi v přihrávkách. Přece se ale jedna akce podařila a po pěkném útoku a sehrávce Iskerkové před bránu se trefila jak z učebnice Pulterová (2:3). Nová naděje, kterou však Paskov nenechal žít dlouho a do minuty opět srovnal (3:3) a do třetí části se jde opět od nuly.  

Třetí část převzaly soupeřky iniciativu a předvedly několik přesných akcí, z nichž dokázaly třikrát skórovat. Navíc si Janů zranila kotník a náš útok byl tak částečně oslaben. Náskok už Paskov nepustil. Asperky se dostaly do několika šancí, ale bez potřebného zakončení do brány. Navíc se začala podepisovat i únava. Vytoužené a blízké body si nakonec připsaly soupeřky výsledkem (6:3).

Sestava: Davidová J. (G), Šíblová Š.(C), Janů A., Filipiová E., Pulterová L., Iskerková M., Pernicová M., Čiklová M., Švábová M., Švábová V., Švábová J., Žáková Z.

„Radost i smutek, ale především poznatky pro další práci s hráčkami - tak bych tato dvě vystoupení popsal. Možná někdy až přehnaná aktivita na hřišti vedoucí ke ztrátám míčků. Pochvala všem za obrovskou chuť hrát, bojovat až do konce.“, chválí trenér Šváb.  

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS