Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

První kolo dorostenek odehráno

17.09.2018 | Jiří Šváb

Třinec - I v malém počtu jsme se dokazaly semknout a vybojovat remízu.

V sobotu 15.9.  zahájily florbalové dorostenky Asperu sezónu 2018/19 prvním kolem v Třinci.

Z plánovaných 14 hráček na konci minulé sezony jich do té letošní nastoupilo 10 a na první dvě utkání jich vyrazilo jen 8.  Zranění a nemoc si hned na začátku vybrali svou daň a tak se hráčky musely o to více semknout a hrát spíše obrannou hru s rychlými protiútoky.

K prvnímu utkání s 1. SC Vítkovice nastoupily hráčky odhodlány ubránit nápor lepšího soupeře a neinkasovat více jak 10 branek a naopak se snažit vyrážet do rychlých protiútoků se zakončením. Celý tým si tak mohl vyzkoušet dodržování taktických pokynů v obraně a to se střídáním postů, protože v tak malém počtu neměla žádná ofenzivní hra smysl. Čistý štít se dařilo udržet do 7. minuty utkání, kdy se soupeřky poprvé trefily. O minutu později se však rychlým protiútokem dua Vašíčková, Horčičková podařilo vyrovnat a celé družstvo Asperek ožilo. Do konce první třetiny tým opustila florbalová štěstěna a po další brance soupeřek s vedením na 2:1, přišlo vyloučení hráčky Müllerové na 5 min. za nechtěný zásah soupeřky florbalkou do hlavy. V tomto jsou pravidla neúprosná a tak do konce třetiny přišla další branka soupeřek na (3:1) i přes to, že se hráčky Asperu snažily blokovat střely a pohybem vytlačovat soupeřky vně obranného pásma. Do druhé třetiny družstvo mělo jasný cíl udržet si skóre v oslabení další 3 minuty. Nepodařilo se! Soupeřky vytěžily další 3 branky a na závěr přidaly čtvrtou na 7:1. I přes tuto nepříznivou situaci na začátku třetí třetiny naše hráčky i nadále obětavě bránily a snažily se o protiútoky a střely, ale ty buď mířily  mimo nebo včas zasáhla gólmanka soupeřek. Poslední vyloučení  Horčičkové bylo potrestáno brankou a 1.SC pak pečetily výsledek 9:1 tři minuty před koncem utkání. Nutno podotknou, že soupeř nastoupil v plné sestavě, tedy tři pětky, takže rozhodně netrpěl nedostatkem sil.

Druhé utkání dne přineslo nelítostný boj o první body s družstvem domácího Třince. V první třetině se za vydatné podpory domácích fanoušku Třinec snažil vstřelit první branku. Při obranných aktivitách a napadání rozehrávek si Krobotová vykoledovala dvě vyloučení. Soupeřky je však nedokázaly první využít a u druhého jím přálo štěstí, když se míček odražený od tyčky zakutálel za záda výborně chytající Vašíčkové. O to větší tlak naše hráčky vyvíjely na soupeřky ve druhé třetině. Golmanka soupeře byla postupně trefována snad všemi našimi hráčkami, ale vydržela a tak z narůstajícího tlaku Asperek nepadla branka. Třetí třetina pak byla v režii našich hráček  neboť nějaký ten bod urvat chtěly. Soupeř sice navýšil vedení na 0:2 v první minutě třetí části, ale vzápětí byl potrestán rychlou akcí a pěkným zakončením Horčičkové na nadějných 1:2. Minutu před koncem pak sólo únikem napravila svoji chybku z prvního utkání Müllerová a zavěsila vyrovnávací gól utkání. Při soupeřově tlaku zvrátit výsledek byla ještě vyloučena obránkyně Koukolová a kompaktní formace minutové oslabení do konce ustála a děvčata si vezou 1 bod za remízu. Gratulace !

„K prvnímu utkání jen krátce. Málo hráček dokázalo čelit náporu herně lepšího soupeře. 5 minut vyloučení nás vyřadilo ze hry o lepší skóre. V druhém utkání nám šlo o první body a mít ty dvě hráčky na hřišti navíc, pak by jsme určitě odjížděli s více vstřelenými brankami i třemi body. Nutno poděkovat rodičům za podporu jak dopravou tak v hledišti, hráčkám pak, že se snažily plnit moje pokyny a hrály a držely spolu jako tým.

Na startu sezony se negativně podepsala redukce loňské sestavy o juniorky a hráčky, které ukončily své působení. Chtěl bych touto cestou apelovat na rodiče, kteří uvažují o tomto krásném dynamickém sportu pro jejich dceru nebo syna: Vemte svého potomka na některý z našich mládežnických tréninků.  Rádi vám vše ukážeme, vysvětlíme a i vaše dítě může nastoupit cestu úspěšného florbalisty či florbalistky. Více informací najdete na klubovém webu florbal-sumperk.cz  nebo facebooku, či přímo kontaktovat kolegu Ondru Mrázka  731259504“

Hodnotí trenér ženské sekce, Jiří Šváb

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS