Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Muži se v Praze zúčastnili turnaje Czech Open

13.08.2018 | Petr Matěj

Praha - Celkem 128 celků z několika zemí Evropy se sešlo v kategorii OPEN na tradičním turnaji Czech Open, kterého se letos premiérově zúčastnil také náš klub. Muži letos vynechávají Pohár České pojišťovny, a tak turnaji v Praze zejména přípravou na nadcházející soutěžní ročník.

Mužský "A" tým odcestoval do našeho hlavního města již ve středu 8. srpna, ačkoliv turnaj samotný začal až dalším dnem. Asperu sice chyběly stálice v podobě Jana Dohnala a Michala Vařeky, na druhé straně pak dostali šanci ukázat se mladíci Viktor Patsch a Tomáš Cikryt (loni ještě dorostenci), první starty v mužské kategorii sbíral i Marek Jeřábek.

Ve čtvrtek čekaly na Šumperk dvě utkání. V úvodním střetnutí čtyřčlenné skupiny se Asper postavil Z.F.K. Petrovice. Podle názvu se mělo jednat o prvoligového soupeře, avšak již při rozcvičce bylo patrné, že se našemu týmu postaví hodně omlazený celek, který s tím prvoligovým nemá moc společného. 

Šumperští florbalisté byli od úvodu jasně lepší a bylo jen otázkou času, kdy se dostanou do vedení. Petrovice nekladly příliš velký odpor, a tak na konci utkání (zápasy se hrály 2 x 15 minut) svítilo na světelné tabuli 6:1 ve prospěch našeho týmu.

Po dvouzápasové přestávce Šumperk nastoupil do druhého duelu, tentokrát mezinárodního, kdy na druhé straně hřiště stál švédský celek Skurubs IBK. Zápas ve vysokém tempu, ve kterém měl Asper po většinu utkání míček na svých holích, nabídl pouze jednu branku, kdy rychlou kombinaci zakončil Michal Šíma - 1:0. Antonín Byvan v naší brance neinkasoval, a tak po závěrečném hvizdu bylo jasné, že hůře než z druhého místa Šumperk nepostoupí.

Jediným pátečním duelem byl souboj o vítězství ve skupině, kdy se naši hráči snažili vyzrát na tým složený zejména z bývalých hráčů Tatranu Střešovice, kdy nejeden z nich byl či je členem reprezentačního mužstva. Šumperk se snažil, ale individuální kvalita byla na straně týmu "Milada" který zvítězil 5.2.

Druhé místo ve skupině nás poslalo do 2. předkola, ke kterému jsme v sobotu ráno nastoupili proti estonskému týmu mladíků IBK Here For Beer (v překladu "Jsme tu pro pivo"). Bohužel soupeř, který ve skupině předváděl hodně zajímavé výkony, evidentně strávil páteční noc a sobotní ráno v pražských podnicích a vzájemné utkání se stalo spíše fraškou. Výsledek 12:2 pro naše barvy hovoří za vše.

Mezi 64 nejlepších tedy Asper postoupil bez potíží a mohl se tak soustředit na juniorský celek Black Angels - jedná se o tým, který v minulé sezóně získal titul vicemistra ČR v nejvyšší juniorské soutěži. Šumperku od úvodu dělalo problémy vysoké napadání protivníka, který byl přeci jen o něco aktivnější a v průběhu zápasu si získal vedení 4:1. Ani za tohoto stavu se Asper nevzdal, snížil Jiřím Trávníčkem na 2.4 a při power-play pak na rozdíl jediné branky snížil Michael Maus. Další tlak v poslední minutě už ale kýžené vyrovnání nepřinesl, a tak se Šumperk rozloučil s turnajem o trošku dříve, než by chtěl. Na druhou stranu soupeř předvedl vyzrálý výkon a svou pouť turnajem zakončil až ve čtvrtfinále.

Výsledky ve skupině:

FbC Asper Šumperk - Z.F.K. Petrovice 6:1
FbC Asper Šumperk - Skurubs IBK 1:0
FbC Asper Šumperk - P.CA Milada 2:5

Výsledky v play-off:

FbC Asper Šumperk - IBK Here For Beer 12:2
FbC Asper Šumperk - Black Angels 3:4

Sestava:

Byvan, Malínek, Vašíček - Maus, Patsch, Kamler, Cikryt, Maixner, Jeřábek, Trávníček, Mrázek, Venouš, Matěj, Šíma, Zapletal, Mondek, Hanák, Hruban

Celkové umístění: 

33. - 64. místo (ze 128 týmů)

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS