Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Turnaj Junior Ostrava Cup 2018

08.06.2018 | Jiří Šváb

1.-3.6.2018 - víkend plný florbalu a zážitků v Ostravě  je za námi.
Na letošní Ostrava-Cup vyrazilo družstvo dorostenek.

Na vyhlášenou akci mládežnického florbalu se naše děvčata vydala sbírat zkušenosti a vyzkoušet si změny v zajetých pětkách. Ve velké konkurenci českých a slovenských i dvou polských družstev jsme si především chtěli užít florbalování a atmosféru takové akce. Z původně plánovaného počtu 15 hráček a 3 golmanek nás nakonec vyrazilo 12 -  Vašíčková Dominika(G), Vašíčková Dorota, Horčičková Klára,Pavelková Klára,Hrubá Monika,Jilková Veronika,Koukolová Eliška,Hegedüšová Viktorie, Krobotová Karolína, Krobotová Gabriela,Stašáková Barbora,Tylšarová Martina.

Naše kategorie měla 9 účastníků a základní kola se tak hrála ve dvou skupinách a to každý s každým vždy 2x15 min. Následoval klasický vyřazovací pavouk play off.

Vyrazily jsme v pátek ráno vlakem a po drobném zdržení při registracích už na nádraží, nás čekal první soupeř dne, ČPP Bystroň Ostrava jeho v domácí aréně. První půlka probíhala velmi vyrovnaně a za stavu 2:1 i dost nadějně. Pak se ale Ostrava začala probouzet a naše hra začala mít více obranný charakter s pokusy o protiútoky, které však neměly úspěšné zakončení a naopak soupeřky přidayl dalších pět branek na výsledných 6:1 Jedinou naší branku tak vstřelila nejmladší hráčka Klára Horčíčková.  

Po přesunu a úschově všeho nepotřebného do naší gymnazijní třidy, oděni jen do florbalového jsme vyrazili k dalšímu utkání tentokrát mezinárodnímu. S Polkami z PUKS TRZEBINIA to bylo trápení. Nedokázali jsme reagovat na jejich technicky přesnou hru a nezvykle pomalejší tempo a tak nám do sítky nasypaly 6 branek a nás zcela opustilo střelecké štěstí. Těch pár úniků zakončených nad nebo do soupeřovy gólmanky bylo hodně frustrujících. Soupeřky nás relativně ledově klidně deklasovaly 6:0. Nezbylo než zvednout hlavu a jít dál. Utkání jako by bylo předzvěstí utkání s bubákem turnaje..


Tím bubákem a to pro všechny kategorie byl mediálně propíraný favorit  složený z výběru hráček Čech Peaches IBK G01/02, jdoucí jasně za výhrou v turnaji. Večerní utkání ve starší hale s nejasně vyznačenými malými brankovišti bylo naší tvrdou zkušeností. Ač naše děvčata plnila v obraně své úkoly a dokázala blokovat některé střely a odebírat míček soupeřkám, tak přesto a právě proto každou chybku „broskve“ velice rychle trestaly. Podařilo se nám je i párkrát zastrašit breaky Vašíčkové, Horčičkové a Jílkové, ale bez zakončení do branky. Skóre 0:13 a název soupeřek bylo tématem večera až do pozdní noci na gymnazijní noclehárně.

Druhý hrací den se přehoupl přes dopolední nákupy v shoping parku Karolina u Troj-halí a také návštěvu lékaře s jedním kotníkem k utkání se Slavičínem, který na tom byl stejně jako my - 0 bodů v tabulce a jen střelecky o málo lepší.

Toto utkání bylo opravdu pěkné a vyrovnané. Asperačky dotahovaly po první polovině náskok soupeře 2:1. Ve druhé polovině jsme dokonce srovnaly na 2:2, ale soupeřky dokázaly skórovat. Závěrečných 5 minut bylo o tlaku do brány soupeřek avšak marně. Ani tentokrát tam ten chtěný vyrovnávací gól nepadl. S těsnou prohrou 3:2 jsme čekaly na play-off soupeře ze skupiny A.

Dozvěděli jsme se jej hodinu po příjezdu na ubytování. Následovaly 2 hodiny spánku a odpočinku, krátká porada a další odjezd na večerní utkáni s druhým polským soupeřem naši kategorie - UKS JUNIOR KĘBŁOWO. Začátek byl posunut kvůli nájezdům dorostenců, ale nám to chuť bojovat nevzalo. Začali jsme z ostra a v druhé minutě po uniku Horčičkové jsme potrestali propad polské obrany. Pak ale soupeřky začaly tlačit na rozehrávku a i když jsme se dostali z tlaku nedokázali jsme zakončit. A tak se postupně 3 krát po našich chybách trefily soupeřky a otočily celé utkání na 1:3. Přestože závěr patřil čarovaní Horčičkové, Hegedüšové, Vašíčkové a Pavelkové a gólmanka na druhé straně měla co chytat nepodařilo se výsledek zvrátit a tak pro nás Ostrava Cup tímto utkáním skončil.

Unavení, trochu rozladění prohrami a nedělním deštěm, ale zase o něco zkušenější nasáti atmosférou florbalového města, vyrážíme vlakem domů.

V Ostravě se sešlo 137 týmu hrajících nepřetržitě v 9 halách od elévů po dorost. Pěkná akce. Děkujeme Ostravo, za florbal a zážitky.

Děkuji děvčata za vaše nasazení a chuť hrát. Trenér Jiří Šváb

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS