Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Ženy skončily čtvrté

07.05.2018 | Jiří Šváb

Ženy v Olomouci neuspěly, ale radost ze hry trvá

V sobotu 5. května nastoupily v Olomouci ženy k posledním dvěma utkáním jejich ligové soutěže.
Na utkání vyrazily Asperky značně oslabeny nemocemi a zraněními a tentokráte i bez nováčků pouze v 7 hráčkách do hřistě. Oporou hráčkám byla jako vždy brankářka Davidová se zkušenostmi z extraligy.
Na úvod nás čekalo vedoucí družstvo soutěže FBS Olomouc v plné síle, protože se hrálo na domácí palubovce.
Taktika byla jasná. Žadné přehnané ambice na výhru, ale hlavně pošetřit síly na druhé utkání. Hráčky tak účinně bránily a dokonce podnikaly i protiútoky, z jednohož padla i první branka. Důslednou aktivitou v brankovišti dorážela Švábová po střele Šíblové. Vedení nám však vydrželo jen jednu třetinu. Ve druhé a třetí třetině se začala projevovat početní převaha soupeře, hrajícího na 3 pětky a do hry byly zapojeny i extraligové hráčky. Přesto naše ženy odehrály čtyři oslabení aniž by soupeř skóroval. Naše hra působila rozvážně s důsledným dodržováním obranné taktiky. Olomouc si ale nakonec vítězstvím 5:1 jen vylepšil výrazný náskok ve vedení tabulky soutěže.
 
V druhém útkání jsme se potkaly s týmem Jičína-Frenštátu, kterému šlo stejně jako nám o medailové místo. Proto jsme změnily pojetí hry na "více aktivnější a otevřenější". Bohužel však soupeřky šly od začatku za svým cílem v boji o 3. místo v tabulce a jejich aktivita podle toho vypadala. V první a druhé třetině si soupěřky vytvořily dvou brankový náskok a našim hráčkám se i přes velkou snahu a tlak nedařilo zakončení. Navíc se opět ukázalo, že rozhodčí, stejně jako v prvním utkání, naklonění naši důrazné hře nebyli a vylučovali i za fauly, za které nemuseli. Dvakrát tedy skorovaly soupěřky v přesilovkách. Třetí třetina se nesla v naší snaze za každou cenu vstřelit nějakou branku, což sebou ale neslo příliš otevřenou hru a stupňující se tlak soupeřek. Jedinou branku Asperek tak nakonec vstřelila Křivohlávková po rychlém breaku a sehrávce před bránu od Švábové M. To bylo ale vše.
Soupeřky tak v tomto utkání vybojovaly cenné 3 body konečným skóre 1:5.

"První utkání hodnotím jako velice vydařené a děvčata se držela účinné obranné taktiky. Na nějaké aktivnější pojetí hry dopředu jsme tentokráte neměly ani hráčky a ni sílu a to i přesto, že některé akce si řikaly o zakončení do sitě soupeřek.
Druhé utkání mělo úplně jiný nádech. Soupeř od začátku hodně napadal a tlačil. Přes veškerou snahu našich děvčat se mu podařilo vyhrát. Mrzí mě, že nebylo možné nasadit naše nováčky, se kterými by hra určitě dopadla lépe.
Bohužel se ale také na celé sezoně podepisuje prakticky nulové trénováni. Děvčata hrají sice pro radost, ale to na druhou polovinu sezony již nestačilo. Přesto mají můj obdiv a dík, že opět absolvovaly celou sezonu a zakončily soutěž na krásném 4. místě." doplnil trenér Jiří Šváb


 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS