Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Z výkonu kluků jsem nadšený, říká trenér starších žáků Ondřej Mrázek

05.10.2016 | Petr Matěj

Š u m p e r k - Na úvod soutěžního ročníku výhra 7:3 nad Droždínem, posléze pak porážka od Uničova 4:7. I přes jednu prohru ale trenér starších žáků Ondřej Mrázek nepostrádá dostatek optimismu. Níže s ním přinášíme rozhovor, ve kterém mimo jiné vysvětluje změny v realizačním týmu při svém pracovním vytížení v Praze.

Ondro, mnoho rodičů jistě zajímá, jak je to teď s vedením starších žáků. Mohl bys tedy vysvětlit, jak se věci nyní mají? 

Jistě. Věc se má tak, že nyní vlivem zaměstnání v Praze nejsem schopný vést tréninky přes týden, tudíž musely pro tuto sezónu nastat některé změny. Především za mě převzali některé trenérské povinnosti přes týden Jindra Kamler a Jirka Trávníček, kteří oba florbalu rozumí, a já jsem jim za tuto pomoc velmi vděčný. I nadále chci však jezdit se staršími žáky na ligové turnaje, třeba jako právě uplynulý víkend.

Pojďme tedy k úvodnímu turnaji. Jak bys jej zhodnotil?

Turnaj mi ukázal mnoho. Musím říct, že na výsledky jsem se od začátku moc nesoustředil. Zajímalo mě především nasazení, morálka a v neposlední řadě nadšení pro hru. V tomto ohledu jsem byl z výkonu nadšený, nikdo z kluků mě nezklamal a už teď těším se na další turnaj.

A kdyby jsi přeci jenom měl popsat průběh obou utkání, tak jaká byla?

První zápas s Droždínem jsme byli jasně lepším týmem a po zásluze jsme zvítězili, pouze na začátku byla patrná mírná nervozita ze začátku sezóny a také nesehranost. Proti Uničovu to poté bylo, troufám si říci, dlouho vyrovnané utkání, ve kterém jsme soupeři darovali chybami laciné branky, a na naše jsme se až příliš nadřeli. V tomto ohledu je porážka zasloužená, alespoň se z ní můžeme poučit, což je v tomhle věku nejdůležitější.

Jak se ti líbí síla našeho týmu v porovnání s konkurencí?

To je dost ošemetná otázka. Popravdě si myslím, že tato generace ročníků 2002 a 2003 má potenciál a individuality na to porazit kohokoliv. Vidím velkou sílu v technické vybavenosti. Jenže aby ten potenciál realizovali, je potřeba poctivě trénovat a makat, protože teď je to období, kdy kluci mohou herně růst ohromě rychle, jen je potřeba, aby k tomu přistoupili zodpovědně a aby jim byla věnována dostatečná pozornost. Byla by obrovská škoda toho nevyužít, ale zatím mám od trenérů informace, že na trénincích je účast solidní, tak snad to vydrží.

Kdyby jsi měl pojmenovat oblasti, na kterých je potřeba zapracovat nejvíce, které by to byly?

Určitě největší slabinou, která sužuje snad všechny naše družstva, je herní inteligence. Kdybych to měl ještě upřesnit, tak malá herní kreativita. Od malička je potřeba u dětí klást důraz na to, aby se na hřišti rozhodovali sami za sebe. Když se pak děje to, že hráč naskočí do hry, kde na něj křičí pokyny spoluhráči na hřišti i na střídačce, rodiče z tribuny, a ještě se k tomu přidá trenér, potom se nikdo nemůže divit, že 90 % těchto hráčů se neumí samo v krizové situaci správně rozhodnout a přizpůsobit se situaci. Potom k tomu ještě přičtěte, že se na tuto oblast na tréninku těžko zaměřuje, a dostanete výsledek, kdy se podaří vychovat z 10 dětí jednoho, kdo v tomto nemá rezervy a dokáže i na hřišti tvořivě myslet.

Nějaké slovo na závěr?

Na závěr bych chtěl pozvat všechny fanoušky šumperského florbalu na nadcházející domácí zápasy mladších žáků na Hlucháku a mužů „A“ v hale na gymnáziu již tento víkend, kde se určitě bude na co koukat. V neposlední řadě potom chci poděkovat všem rodičům za to, jak podporují své děti ve sportu, protože to je věc, která se moc nezmiňuje, ale bez ní si nedokáži naše fungování představit.

Ondro, díky moc za rozhovor a ať se (nejenom) starším žákům letos sezóna vyvede!

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS