Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Muži začnou v Krnově a v Ostravě, domácí turnaj dorostenců místo soboty v neděli

19.09.2016 | Petr Matěj

Š u m p e r k - Po nepříliš povedeném prvním hracím víkendu, ve kterém se ani jedné ze dvou kategorií nepodařilo bodovat, mají možnost napravit tuto reputaci hráči mužského áčka. Na Asper však v 1. a 2. kole Divize D nečekají žádní lehcí soupeři. V sobotu 24. září začne ligový ročník v Krnově. Tamní Orca se netají postupovými ambicemi a Šumperk prozatím v soutěžním zápase nevyzrál a pouze jednou remizoval v loňském Poháru. V lize pak byli dvakrát úspěšnější krnovští. S Letkou mají šumperští florbalisté výrazně pozitivní bilanci, poslední vzájemné střetnutí v srpnu v rámci 1. kola Poháru však opanovala Ostrava. Jestli se Asperu podaří najet opět na vítěznou vlnu, se dozvíme den po utkání v Krnově, tedy v neděli 25. září.



MUŽI "A" (Divize D)



FBC Orca Krnov - FbC Asper Šumperk (1. kolo, sobota 24. září 2016, SH ZŠ Krnov, 17:00)
FBK Letka Ostrava - FbC Asper Šumperk (2. kolo, neděle 25. září 2016, SH SOŠ Dopravní Ostrava, 10:15)

První sezóna 4. místo, loňská pak bronzové umístění. Jaký bude pro muže divizní ročník 2016/2017? To je v tuto chvíli ještě těžké odhadnout, co lze ale s jistotou říct, je fakt, že první hrací víkend snad nemohl nabídnout těžší soupeře.

Krnov i Letka patří k tomu lepšímu, co Divize nabízí a například celek z města Kofoly skončil v minulé sezóně na druhém místě a postupovými ambicemi se netají ani letos. A jak už bylo zmíněno v úvodu tohoto článku, dlouhou vítěznou šňůru proti Letce ukončil ostravský celek na srpnovém turnaji 1. kola Poháru České pojišťovny, takže soupeř může jít do duelu s Asperem s patřičným sebevědomím. 

Ale i tak by Šumperk neměl jít do obou duelů se svěšenými hlavami. Po nepříliš povedeném vstupu do Poháru se šumperští florbalisté vzedmuli k lepším výkonům, které znamenaly vyřazení prvoligového Rožnova ve druhém kole a vyrovnaný souboj s velice silným Zlínem v kole třetím. 

Textový online přenos Krnov - Šumperk

Testový online přenos Ostrava - Šumperk

Pokud Vám svítí i v době utkání stav 0:0, obnovte stránku (například použitím tlačítka F5)

Komentář trenéra Michala Šímy:

"Čekají nás hrozně těžké zápasy. Krnov jsme ještě neporazili, Letka nás zase přehrála v Poháru. Letos pro nás však nebude žádný zápas snadný, a i proto jdeme do víkendu s čistou hlavou a bez nějakého extrémního tlaku. V Krnově očekávám tradičně spoustu gólů, snad pokryjeme individuality soupeře co nejvíce. V Ostravě budeme chtít co nejpoctivěji bránit a uvidíme, jestli letku udržíme na řetězu, jako se nám to kromě posledního měření sil vždy dařilo."



DOROSTENCI (1. a 2. kolo 2. ligy, neděle 25. září 2016, SH Gymnázium Šumperk)



FbC Asper Šumperk - TJ Postřelmov (08:30)
FbC Asper Šumperk - SK K2 Sportcentrum Prostějov (11:10)

Co se týče dorostenců, poslední týden byl vskutku hektický. Ne ale proto, že by bylo něco špatně s naším týmem, problém ale nastal s naší sportovní halou. Ta totiž bude v sobotu 24. září, kdy se měl turnaj původně konat, bez připojení k elektrickému proudu. A po tmě skutečně florbal hrát nelze. 

Naštěstí se vše podařilo rychle vyřešit a v kooperaci s ostatními celky se našemu sekretáři Jakubu Gruntorádovi podařilo turnaj přesunout hned na neděli, 25. září. Proto neváhejte a využijte možnosti podívat se na mladé naděje (nejenom) šumperského florbalu!

Ostatní zápasy turnaje: FBS Olomouc - TJ Postřelmov (10:00), FBC Mohelnice  - FBS Olomouc (12:20), FBC Mohelnice - SK K2 Sportcentrum Prostějov (14:15)

 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS