Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Muži v Poháru postupují, ve 2. kole Asper přivítá prvoligový Rožnov

29.08.2016 | Michal Šíma, Petr Matěj

Z l í n - Čtyři utkání, dvě porážky, dvě výhry a konečné třetí místo v tabulce. Taková je bilance víkendového turnaje ve Zlíně, kde se v rámci 1. kola Poháru České pojišťovny Šumperk utkal nejdříve s domácím celkem, následně s ostravskou Letkou, aby boje o postup pokračovaly v neděli střetnutími s Třincem a Štěpánkovicemi. A pokud byla sobota výsledkově špatná, neděle byla pravým opakem. Díky postupu tak čeká na fanoušky šumperského florbalu lahůdka v podobě souboje s prvoligovým Rožnovem pod Radhoštěm. Utkání se odehraje pravděpodobně v sobotu 3. září na palubovkách šumperského gymnázia. 



Zlín Lions - FbC Asper Šumperk 8:2



Do prvního utkání vstoupil Asper s respektem k soupeři, se kterým loni bojoval ve 4. kole. Domácí byli favoritem, disponovali dříve extraligovými hráči a na šumperské omlazené sestavě bylo znát dost nervozity. Přesto Asper nezačal špatně, byť jinak dobře chytající Byvan poměrně brzy inkasoval. V závěru třetiny sice vyrovnal Šíma, ale Zlín ještě do přestávky odskočil podruhé. I druhá třetina byla slušná, Zlín sice vedl v druhé pauze už 4:2, za Asper snižoval Chladil, ale hra Šumperka stále nebyla špatná. Místo pokusu o obrat však ve třetí třetině zabrali domácí a debutující brankáře Borůvku překonali ještě čtyřikrát. Asper tak odešel trochu krutě poražen 2:8



FBK Letka Ostrava - FbC Asper Šumperk 5:1


S vědomím, že Asper už nebude hrát příliš líbivý florbal jako dřív, že v omlazené sestavě vše nepůjde tak hladce, a že bude potřeba mnohem více bojovat zejména v defenzivě, vstupoval Šumperk do souboje s tradičním soupeřem, Letkou Ostrava. Nemastný neslaný zápas pro sebe pomalu ale jistě strhávali postupnými zásahy za dobře chytajícího Vašíčka hráči z Ostravy. Ti prolomili dlouholeté prokletí právě proti Asperu a po zásluze si připsali 3 body. Šumperk byl jalový v útoku, jen bojovnost nestačila, jediný zásah si připsal v závěru Trávníček. 



FBC Ossiko Třinec - FbC Asper Šumperk 5:9



S vědomím nutnosti zvítězit, ale především zvednout si sebevědomí, vstupoval Asper do boje proti Třinci. Šumperk stáhl hru do dvou pětek. Hrálo tak v podstatě to nejsilnější, co je k dispozici a bylo to znát. Asper byl určitě lepším týmem, ale mančaftu chybí alespoň druhý střelec k Trávníčkovi a celkově kreativita v útoku. Proti Třinci však tým odehrál dobrý, bojovný zápas. V půlce zápasu zvrátil, vzhledem k obrazu hry, trochu nespravedlivé vedení soupeře 2:4 a třetí třetinu jasně opanoval. Asper prokázal bojovnost a ve třetí třetině i potřebnou kvalitu.




FBC Štěpánkovice - FbC Asper Šumperk 2:17



Závěrečné utkání proti Štěpánkovicím bylo již pouhou formalitou. Soupeř z nižší soutěže měl k dispozici jen 7 hráčů, kteří rezignovali na jakýkoli odpor. Své první branky v dresu mužů tak vstřelili všichni mladíci a Šumperk si připsal povinné vítězství.



Hodnocení trenéra Michala Šímy



"Pohár je pro nás příprava, nic víc, nic míně. Je jasné, že jsme nehráli v sestavě, na kterou jsme zvyklí, hlavně tedy v sobotu, a tomu lze přičíst i výsledky. Druhá strana je ta, že v sezoně nebudeme herně o moc silnější. O to více se musíme poučit z prvního dne, zaměřit se mnohem více na souboje a obranu, protože kvalitu do ofenzivy jednoduše postrádáme. Od zápasu z Třincem je třeba se odpíchnout v ohledu morálky, bojovnosti a schopnosti otočit nepříznivě se vyvíjející zápas. Věřme, že mladí se otrkají a budou oporami a stávající opory, že najdou lepší formu. Vybojovali jsme si atraktivní zápas s prvoligovým Rožnovem, což bude určitě pěkný zážitek."




Konečná tabulka - 1. kolo Poháru České pojišťovny (skupina P)



 
Aktuální články
Pozvánka na valnou hromadu klubu

Šumperk - Každoroční valná hromada se uskuteční v pondělí 15. května 2023 ve velkém sálu Městské knihovny Šumperk.

 
Dorostenci nadále drží nejvyšší koš 1. ligy

V neděli 29.1. odehrál A-tým dorostenců další utkání 1. ligy, kdy se ve Vsetíně střetnul s týmem Zlín Lions a domácím Vsetínem....

 
Dorostenci ve Vsetíně dvakrát zvítězili v nájezdech nad Ostravou a Vítkovicemi

První turnaj 1. ligy dorostenců v novém roce má za sebou náš A-tým dorostenců, když v sobotu 14.1.2023 vážil cestu do Vsetína, aby se zde...

 
Ženy přivezly z Ostravy 3 body
 
Muži doma podlehli Pelhřimovu
 
Muži další drama tentokrát zvládli a z Hranic dovezli 3 body
 
Asper poprvé v sezóně padl doma, body si odvezl Rožnov
 
Muži v dramatické bitvě v Kopřivnici přišli o bod těsně před koncem
 
Muži v divoké přestřelce přetlačili Petrovice
 
Muži poprvé s nulou, nad síly Asperu bylo havířovské Torpedo
 
Aktuální utkání
Muži A | neděle 06.11.2022, 15:30
9. kolo
5:6
Hranice - Šumperk
 
Muži A | Sobota 12.11.2022
10. kolo
4:7
Šumperk - Pelhřimov
 
 
© eSports s.r.o. & FbC Asper Šumperk, z.s., Šmeralova 766/4, 787 01 Šumperk, IČ 265 508 81 RSS